1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ceylin'in Ölüm Nedeni Belli Oldu
Gökyüzünde Korku Anı.. Hindistan'dan Almanya'ya Giden Uçakta Bomba İhbarı!

Gökyüzünde Korku Anı.. Hindistan'dan Almanya'ya Giden Uçakta Bomba İhbarı!

Hindistan'dan Almanya'ya gitmekte olan bir yolcu uçağı, bomba ihbarı sonrası Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. 

A+A-

Hindistan'dan Almanya'ya gitmekte olan bir yolcu uçağı, bomba ihbarı sonrası Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. 

Hindistan'dan Almanya'ya sefer yapan bir yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. 

Gerçekleşen olay, yolcular arasında büyük panik yaşanmasına neden oldu.

HİNDİSTAN'DAN ALMANYA'YA GİDEN UÇAKTA BOMBA İHBARI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Mumbai'den Frankfurt kentine sefer düzenleyen Vistara Hava Yolları'na ait uçakta, Türkiye hava sahası üzerinde bomba ihbarı yapıldı. Alınan tedbirler doğrultusunda uçak, acil iniş yapmak üzere Erzurum Havalimanı’na yönlendirildi. Uçakta toplamda 247 yolcu bulunmaktaydı.

ERZURUM'A ACİL İNİŞ

Uçak aprona yanaştığında, güvenlik ekipleri hemen harekete geçti. Yolcular tahliye edilirken, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanları, sağlık ve itfaiye ekipleri de havalimanına sevk edildi. Havalimanında, yolcu güvenliği için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

HAVA SAHASI KAPATILDI

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, operasyon sırasında Erzurum hava sahasının uçuşlara kapatıldığını bildirdi. Bomba imha uzmanları, uçağın kabin ve kargo bölümünde detaylı arama gerçekleştirdi.

SEFERİN YOLCULUK SÜRECİ

Vali Çiftçi, yapılan açıklamada uçak ilk olarak Ordu Havaalanı'na yönlendirilmek istendiğini, ancak burada tadilat çalışmaları nedeniyle Trabzon’a yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Trabzon'daki hava trafiği yoğunluğu nedeniyle de Erzurum’a iniş yapıldığını açıkladı.

PEÇETEDEKİ NOT PANİK YARATTI

Bomba ihbarının kaynağında bir yolcunun, peçeteye "Uçakta bomba var" yazması olduğu belirtildi. Vali Çiftçi, ihbarın havada yapıldığını ifade etti.

VISTARA HAVAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

600 yolcu kapasiteli uçakta şu anda 247 yolcu bulunuyor. Vistara Hava Yolları, acil inişe ilişkin yaptığı açıklamada, “Bombay-Frankfurt (BOM-FRA) sefer sayılı UK27 sefer sayılı uçuş, güvenlik nedeniyle Türkiye'ye (Erzurum havalimanı) yönlendirildi ve saat 17.05’te güvenli bir şekilde indi” dedi.

Yaşanan bu olay, havacılık güvenliği üzerindeki ciddiyetin ve yolcu güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Olayla ilgili soruşturma ve gelişmelerin takip edileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.