Gezi Direnişi 7 Yaşında
Taksim Gezi Parkı’nda bulunan ağaçların kesilmesiyle başlayan ve tüm yurda yayılan Gezi Direnişi'nin üzerinden 7 yıl geçti. Cumhuriyet tarihinin en uzun ve en kitlesel eylemi olan Gezi’de toplumun ezilen kesimleri taleplerini meydanlara taşıdı.
Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesiyle başlayan ve tüm yurda yayılan Gezi Direnişi’nin üzerinden 7 yıl geçti. Cumhuriyet tarihinin en uzun ve en kitlesel eylemi Gezi’de, toplumun ezilen ve ötekileştirilen kesimlerinin talepleri meydanlara taşındı.
Kısa bir sürede Türkiye’nin dört bir yanına yayılan eylem, Türkiye tarihine Gezi Direnişi olarak geçti. Direniş sırasında 10’u aşkın kişi yaşamını yitirirken 36 yurttaş ise gözünü kaybetti.
Bugün, Taksim’de ağaçların sökülmesine engel olanlara yapılan polis müdahalesi sonrası yüz binlerin küçük bir gruba eklenmesiyle İstanbul’dan ülkenin dört bir yanına yayılarak büyüyen Gezi Parkı protestolarının 7’nci yıl dönümü.
TAM 7 YIL GEÇTİ
Corona virüsü salgını nedeniyle her yıl yapılan etkinler bu yıl yapılamazken, Taksim Dayanışması tarafından alternatif etkinlikler düzenleniyor.
Taksim Dayanışması, Gezi Parkı protestolarının yıl dönümünde salgın nedeniyle alternatif etkinlikler düzenliyor.
Gezi’nin 7. yaşını Gezi ruhuna yakışır şekilde coşkulu kutlayacağız. Dayanışmanın bizi bir kez daha kurtardığı bu dönemde Gezi ruhu bizimle!” diyen Taksim Dayanışması, geçtiğimiz iki gün boyunca sosyal medya hesaplarından Gezi’ye dair belgeseller yayınladı.
GEZİ EYLEMLERİNDE YAŞAMLARINI YİTİRENLER
Olaylar sonucunda 8 sivil (Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu, Mehmet İstif ve Elif Çermik) ve 2 güvenlik görevlisi (polis komiseri Mustafa Sarı ve polis memuru Ahmet Küçüktağ) hayatını kaybetmiş, 8163 kişi yaralanmıştı.
HABERE YORUM KAT