1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehir Merkezinde Kepçeyle Define Aradı
'Gazetecilik Faaliyetleri'ne Kısıtlama.. Mezopotamya Ajansı'na Erişim Engeli!

'Gazetecilik Faaliyetleri'ne Kısıtlama.. Mezopotamya Ajansı'na Erişim Engeli!

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) 'mezopotamyaajansi.net' olan alan adı mahkeme kararıyla erişime engellendi.

A+A-

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) 'mezopotamyaajansi.net' olan alan adı mahkeme kararıyla erişime engellendi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) internet adresi olan 'mezopotamyaajansi.net', Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı kararla erişime kapatıldı. 

GÜMÜŞHANE SULH CEZA HAKİMLİĞİ KARARIYLA KAPATILDI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Mezopotamya Ajansı’nın internet sitesi olan 'mezopotamyaajansi.net', Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

MEDYA VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLER

Kararın arka planı ve hukuki gerekçeleri üzerine tartışmalar devam ederken, Mezopotamya Ajansı yetkilileri, kararın basın özgürlüğünü tehdit ettiğini ve konuyla ilgili itiraz süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.

Ajansın yetkilileri, kararın hukuksuz olduğunu ve gazetecilik faaliyetlerinin engellendiğini savunurken; erişime engelleme kararı, Türkiye'deki medya ve ifade özgürlüğü açısından önemli bir sorun teşkil ediyor. 

MEZOPOTAMYA AJANSI ALAN ADINA ENGEL

Bu karar, Türkiye’deki basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü üzerine tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Uzmanlar, bu tür uygulamaların demokratik değerlere zarar verdiğine dikkat çekerken; medya kuruluşlarının bağımsızlığına yönelik endişeleri ve Türkiye'deki gazeteciliğin geleceği hakkında kaygıları artırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.