1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Pfdk’dan 4 Süper Lig Kulübüne Ceza
Galatasaray İngiltere'den Zaferle Döndü

Galatasaray İngiltere'den Zaferle Döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray, deplasmanda İngiltere ekibi Manchester United’ı 3-2 mağlup etti.

A+A-

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında İngiltere'nin Manchester United takımıyla "Düşler Tiyatrosu" olarak da anılan Old Trafford Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

  • Ev sahibi Manchester United; Onana, Lindelof, Amrabat, Mount, Bruno Fernandes, Rashford, Hojlund, Casemiro, Varane, Dalot ve Hannibal ile ilk 11'iyle sahaya çıktı.
  • Galatasaray ise Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Kaan Ayhan, Torreira, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha ve Icardi'yle maça başladı.

Manchester United, 17. dakikada Rasmus Hojlund ile öne geçti. Uzun pasla sağ kanattan defansın arkasına sarkan Rashford, ceza sahasına girdikten sonra ortasını açtı, Hojlund kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0

Galatasaray, 23. dakikada Zaha'nın golüyle skoru 1-1'e getirdi. Defansta Sanchez'in uzun pasına hareketlenen Zaha, topu kontrol ettikten sonra voleyle ağları havalandırdı: 1-1

İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

Manchester United, 58. dakikada Hojlund ile ağları havalandırdı fakat ofsayt nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı.

Manchester United, 67. dakikada Hojlund'ın golüyle bir kez daha üstünlüğü yakaladı. Galatasaray atağında Olivera hatalı pas yaptı. Hızlı çıkan ev sahibi ekipte Hojlund hızla orta sahadan ceza sahasına girerek golünü attı.: 2-1

Kerem Aktürkoğlu, 71. dakikada Galatasaray'ın ikinci golüne imza attı. Sağ taraftan ceza sahasına giren Barış Alper, yerden içeri çevirdi. Boş durumdaki Aktürkoğlu, topu ağlara gönderdi: 2-2

MANCHESTER UNİTED 10 KİŞİ KALDI

Galatasaray 76. dakikada Casemiro'nun ceza sahasında Mertens'e yaptığı müdahaleyle penaltı kazandı. İkinci sarı karttan kırmızı kart gören Casemiro oyundan atıldı.

78. dakikada penaltıyı kullanan Icardi topu yandan dışarı gönderdi. 

Galatasaray, 81. dakikada Icardi'nin golüyle öne geçti. Sanchez'in ara pasıyla defansın arkasına sarkan Mauro Icardi, topu kaleci Onana'nın üzerinden aşırarak ağlarla buluşturdu: 2-3

Maçı 3-2 kazanan Galatasaray, grupta puanını 4'e çıkardı.

BAYERN MÜNİH 2'DE 2 YAPTI

Grubun diğer maçında Bayern Münih, Kopenhag'ın deplasmanda 2-1 mağlup etti ve ikinci maçından da galip ayrıldı. 

Bu sonuçlarla ikinci haftayı 6 puanlı Bayern Münih ilk sırada tamamladı. Alman ekibini 4 puanlı Galatasaray ve 1 puanlı Kopenhag takip etti. 

Puanı bulunmayan Manchester United ise son sırada kaldı.

..haberin uzantısı

GECENİN SONUÇLARI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2023-24 sezonunun ikinci haftası 8 maçla başladı. Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı İngiliz ekibi Manchester United'ı 3-2 yendi. İşte gecenin sonuçları...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2023-24 sezonunun ikinci haftası 8 maçla başladı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, A, B, C ve D gruplarında maçlar oynandı.

Galatasaray, A Grubu'nda İngiltere temsilcisi Manchester United'a konuk oldu. Sarı-kırmızı ekip, 23. dakikada Wilfried Zaha, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 81. dakikada Mauro Icardi'nin golleriyle rakibini 3-2 yendi. Ev sahibi takımın gollerini 17 ve 67. dakikalarda Rasmus Hojlund kaydetti. 78. dakikada Mertens'in Casemiro tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Mauro Icardi, meşin yuvarlağı yandan auta attı. Bu pozisyonda Casemiro kırmızı kart gördü.

Gruptaki diğer karşılaşmada Danimarka'nın Kopenhag takımı, sahasında ağırladığı Bayern Münih'e 2-1 yenildi. Alman ekibinin gollerini 67. dakikada Jamal Musiala ve 83. dakikada Mathys Tel attı.

C Grubu maçında ise Real Madrid, deplasmanda Napoli'yi 3-2 yendi. Madrid temsilcisine galibiyeti getiren golleri 27. dakikada Vinicius Junior, 34. dakikada Jude Bellingham ve 78. dakikada Alex Meret (kendi kalesine) atarken, ev sahibi takımın golleri 19. dakikada Leo Oestigaard ile 54. dakikada Piotr Zielinski'den geldi.

Alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu

  • Manchester United (İngiltere) - Galatasaray: 2-3
  • Kopenhag (Danimarka) - Bayern Münih (Almanya): 1-2

B Grubu

  • PSV Eindhoven (Hollanda) - Sevilla (İspanya): 2-2
  • Lens (Fransa) - Arsenal (İngiltere): 2-1

C Grubu

  • Union Berlin (Almanya) - Braga (Portekiz): 2-3
  • Napoli (İtalya) - Real Madrid (İspanya): 2-3

D Grubu

  • Salzburg (Avusturya) - Real Sociedad (İspanya): 0-2
  • Inter (İtalya) - Benfica (Portekiz): 1-0

Galatasaray İngiltere'den Zaferle Döndü

Galatasaray İngiltere'den Zaferle Döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Galatasaray, deplasmanda İngiltere ekibi Manchester United’ı 3-2 mağlup etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler