1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kargılı Öğrencilerden Tekerlekli Sandalye Bağışı
Fethullah Gülen'in Ölümü.. 15 Temmuz'un Tartışmalı İsmi Hayatını Kaybetti!

Fethullah Gülen'in Ölümü.. 15 Temmuz'un Tartışmalı İsmi Hayatını Kaybetti!

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği Fethullah Gülen'in vefatı duyuruldu. 

A+A-

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği Fethullah Gülen'in vefat ettiği doğrulandı. 

Gülen’in ölüm haberi, onun yayın organı olan Herkul sitesi aracılığıyla kamuoyuna bildirildi. 

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği Fethullah Gülen'in vefatı duyuruldu. 

FETULLAH GÜLEN'İN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; 83 yaşındaki Fethullah Gülen’in hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. 

Herkul sitesinin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gülen'in 20 Ekim 2023 tarihinde hayatını kaybettiği belirtildi.

YEĞENİNDEN ONAY GELDİ

Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından bu üzücü haberi doğruladı. 

Ayrıca, Gülen'e yakın isimler ve çeşitli sosyal medya hesapları da ölüm haberini paylaştılar.

SON GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEMDE

Fetullah Gülen’in son görüntüleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Anadolu Ajansı, Gülen’i, 1999 yılından beri yaşadığı Pensilvanya’daki çiftliğinden çıkarılarak yeni bir mekâna götürüldüğü sırada görüntüledi.

SOMUT DELİLLER VE İDDİALAR

Gülen’in ölümü ile ilgili iddialar bir süredir sosyal medyada dolaşırken, sonradan cemaat yöneticileriyle bir arada olduğu görüntüler paylaşılmıştı. 

Gülen’in küçük kardeşi Mesih Gülen’in oğlu Ebuseleme, Gülen’in Saylorsburg’daki çiftlikten zorla çıkarıldığını ve takipçilerinden uzak bir yere alıkonulduğunu duyurmuştu.

GEÇMİŞTEKİ TARTIŞMALAR

Gülen'in cemaati, desteklediği AKP hükümeti ile aralarının açılması ve 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrasında hedef haline gelmişti. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Gülen hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmaktan dava açılmış ve iadesi için ABD'ye resmi başvuruda bulunulmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.