1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Euro 2024'e Güçlü Başlangıç.. Gürcistan Karşısında 3-1'lik Zafer!
Euro'24 Heyecanı.. Türkiye, 'Turnuva'ya Gürcistan Maçıyla Başlıyor!

Euro'24 Heyecanı.. Türkiye, 'Turnuva'ya Gürcistan Maçıyla Başlıyor!

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) F Grubu’ndaki ilk maçını bugün Gürcistan ile yapacak. 

A+A-

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) F Grubu’ndaki ilk maçını bugün Gürcistan ile yapacak. 

BVB Dortmund Stadı’nda TSİ 19:00’da başlayacak olan bu önemli karşılaşma, Türkiye’nin turnuvadaki başarısının ilk adımı olacak.

TÜRKİYE’NİN İLK RAKİBİ GÜRCİSTAN

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Arjantinli hakem Facundo Tello yöneteceği Türkiye-Gürcistan mücadelesinde; Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky yardımcı hakem,  Donatas Rumsas dördüncü hakem ve VAR hakemi de Alejandro Hernandez olacak.

MONTELLA’NIN AÇIKLAMALARI

Teknik Direktör Vincenzo Montella, sakatlıktan dönen Ferdi Kadıoğlu ve Zeki Çelik’in durumları hakkında konuştu. 

Montella, her iki oyuncuyu da aynı anda riske etmek istemediğini belirtti ve Almanya’daki Türk taraftarların önünde oynamanın gurur verici olduğunu ifade etti.

MİLLİ FUTBOLCU SALİH ÖZCAN’IN GÖRÜŞLERİ

Milli futbolcu Salih Özcan, disiplinli oyun ve kendi planlarını uygulamaları halinde maçı kazanabileceklerini söyledi. 

Almanya’daki Türk nüfusunun avantaj sağlayacağını ve taraftar desteğinin önemine değindi.

SAKAT OYUNCULAR VE MUHTEMEL KADROLAR

Tedavisi süren İrfan Can Kahveci’nin forma giyemeyeceği, İsmail Yüksek’in durumunun ise netlik kazanacağı belirtildi. Türkiye ve Gürcistan’ın muhtemel 11’leri de açıklandı.

Türkiye..
Mert, Kaan, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Hakan, Arda, Kenan, Kerem, Barış Alper

Gürcistan..
Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze; Kvaratskhelia, Mikautadze

Gürcistan, play-off'ta Yunanistan'ı eleyerek tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazanmıştı. 

TÜRKİYE'NİN EURO MACERASI

Türkiye ise ilk kez grup lideri olarak finallere kalmıştı ve daha önceki turnuvalarda çeyrek final ve yarı final oynamıştı.

İlk kez 1996'da İngiltere'de yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, turnuvada 2000'de çeyrek final, 2008'de ise yarı final oynamıştı. 

Türkiye EURO 2016 ve koronavirüs salgını nedeniyle 2021'de düzenlenen EURO 2020'de ise son 16 turuna kalamamıştı. 

TÜRKİYE’NİN EURO 2024 KADROSU

Kaleci, defans, orta saha ve forvet mevkilerinde yer alan oyuncuların listesi verildi ve kadroda yer alan önemli isimlere değinildi.

Kaleci.. 
Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans..
Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta saha..
Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet..
İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler