Euro 2024'te 'Çeyrek Final' Bileti.. Avusturya 1 - 2 Türkiye

Euro 2024'te 'Çeyrek Final' Bileti.. Avusturya 1 - 2 Türkiye

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası'nda son 16'ya yükselen Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale çıktı.

A+A-

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Merih Demiral'ın golleriyle Avusturya'yı mağlup etti ve Euro 2024'te çeyrek finale yükseldi. 

Euro 2024'te Avusturya'yı eleyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Hollanda'nın rakibi oldu.

EURO 2024'TE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) son 16 turu, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1'lik skorla elediği maçla tamamlandı.

Karşılaşmanın ardından çeyrek final eşleşmeleri ve maç programı belli oldu.

İspanya, ev sahibi Almanya'ya 5 Temmuz günü saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. 

Türkiye'nin de yer aldığı F Grubu'ndan lider çıkan Portekiz ise aynı gün saat 22.00'de Fransa karşısında yarı final bileti için mücadele edecek.

Çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

5 Temmuz Cuma 
    •    İspanya-Almanya (Saat: 19.00)
    •    Portekiz-Fransa (Saat: 22.00)
6 Temmuz Cumartesi
    •    İngiltere-İsviçre (Saat: 19.00)
    •    Hollanda-Türkiye (Saat: 22.00)

..haberin öncesi

Türkiye, Euro 2024 Avrupa Şampiyonası'nda adını çeyrek finale yazdırmak için son 16 turunda Avusturya ile kozlarını paylaştı. 

Türkiye, Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçında Avusturya’ya karşı ‘Çeyrek Final’e yükselme mücadelesi verdi. 

‘ÇEYREK FİNAL’E ÇIKMA MÜCADELESİ 

Türkiye Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. 

euro2024-001.jpeg

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Leipzig’deki aynı adı taşıyan stadyumda oynanan zorlu müsabakada Portekizli hakem Artur Soares Dias düdük çaldı. 

Dias’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Ukrayna Futbol Federasyonundan Mykola Balakin ise müsabakanın dördüncü hakemi oldu. 

Bu çeyrek final mücadelesi TRT 1 ekranlarından naklen yayınlandı.

İLK 11'LER

Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Sabitzer, Baumgartner, Laimer, Schmid,Arnautovic.

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı,Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz.

SARI KART TEHLİKESİ

A Milli Futbol Takımı’nda Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Turnuvada birer sarı kartı bulunan Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, Avusturya maçında da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

AVUSTURYA İLE 18. RANDEVU

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda rakibi Avusturya ile tarihinde 18. kez karşı karşıya gelecek. 

İki ülke A milli takımları arasında 7’si Türkiye’de, 10’u da Avusturya’da yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece bir maç berabere bitti. 

Toplam 23 gol atan Türkiye’ye, Avusturya 24 golle yanıt verdi. 

Son maçları 26 Mart’ta Viyana’da oynandı ve Avusturya, Türkiye’yi 6-1 mağlup etti. Bu sonuç, Avusturya’nın Türkiye karşısındaki en farklı galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

MAÇ

DAKİKA 1, GOL 1 / Milliler, maçın ilk dakikasında Barış Alper'in sağ kanattan taşıdığı topta köşe vuruşu kullandı. 

Merih Demiral, Arda Güler'in kullandığı kornerde boşta kalan topu ağlara ve ay-yıldızlıları 1-0 öne geçirdi.

TARİHE GEÇTİ / Merih Demiral'ım bu golü Türkiye'nin turnuvalarda kaydettiği en erken gol oldu. Ayrıca Avrupa Şampiyonası tarihinde atılmış en erken ikinci gol (52 saniye) olarak da tarihe geçti. 

Turnuva tarihinde en erken golü Nedim Bajrami, EURO 2024'ün grup etabında İtalya karşısında atmıştı.

11. dakikada sarı kart gören Orkun Kökçü, bir sonraki maçta cezalı duruma düştü. 

Türkiye 25. dakikada gole yaklaştı. Yine sağdan kazanılan köşe vuruşunda, ceza sahasında iyi yükselen Merih Demiral'ın kafa vuruşu az farkla dışarı gitti. 

İlk yarıyı Türkiye 1-0 önde tamamladı. 

47. dakikada Avusturya etkili geldi. Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Leinhart'ın sağdan ortasında, ceza sahasında Gregoritsch şutunu çekti, top dışarı gitti. 

51. dakikada ceza sahasında Arnautovicle karşı karşıya kalan kaleci Mert Günok, şutu çıkardı. 

53. dakikada üst üst çalımlarla ceza sahasına giren Laimer'in şutu yandan dışarı çıktı. 

Türkiye, 59. dakikada Merih Demiral'la bir gol daha buldu. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Arda Güler topun başına geçti. Güler ortasında ön direkte iyi yükselen Demiral bu kez kafa vuruşuyla fileleri sarstı: 0-2 ⚽️

Avusturya, Michael Gregoritsch'in 66. dakikada attığı golle farkı bire indirdi. Sabitzer'in kullandığı köşe vuruşunda Posch topu kafayla indirdi, arka direkte boş durumdaki Gregoritsch topu ağlarla buluşturdu: 1-2 ⚽️

68. dakikada ceza sahasına atılan uzun pasta, savunmanın arkasına sarkan Gregoritsch, boş durumda kafa vuruşunu yaptı, kaleci Mert Günok topu kontrol etti. 

90+4. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun pasında Barış Alper Yılmaz topla buluştu. Yılmaz'ın rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşta kaleci Pentz topu çıkarmayı başardı.

90+5. dakikada Avusturya beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortaya Baumgartner'in kale sahasındaki kafa vuruşunda kaleci Mert Günok, çizgi üzerinde topu kornere çeldi.

ÇEYREK FİNAL, TÜRKİYE - HOLLANDA

Maçı 2-1 kazanan Türkiye, çeyrek finale yükseldi ve Hollanda'nın rakibi oldu. 

Hollanda-Türkiye maçı 6 Temmuz Cumartesi günü, saat 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler