1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Eşit Sağlık Hizmeti İçin Çağrı.. Koçyiğit'ten Sağlık Bakanı'na Sorular! 
Eşit Sağlık Hizmeti İçin Çağrı.. Koçyiğit'ten Sağlık Bakanı'na Sorular! 

Eşit Sağlık Hizmeti İçin Çağrı.. Koçyiğit'ten Sağlık Bakanı'na Sorular! 

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kağızman Devlet Hastanesi'nde yaşanan sağlık hizmetleri krizini Meclis gündemine taşıdı. 

A+A-

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kağızman Devlet Hastanesi'nde yaşanan sağlık hizmetleri krizini Meclis gündemine taşıdı. 

Kılıç Koçyiğit, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na hitaben sunduğu soru önergesinde, hastanedeki doktor eksikliklerinin bölgedeki yurttaşların sağlık hakkını ihlal ettiğini ifade etti. 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kağızman Devlet Hastanesi'nde yaşanan ciddi sağlık hizmetleri krizini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. 

KAĞIZMAN'DA SAĞLIK HİZMETLERİNDE KRİZ!

Kağızman Devlet Hastanesi'nde birçok temel branşta doktor bulunmaması, hastaların temel sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştırıyor. 

Özellikle çocuk doktorlarının haftalık rotasyonlarla hizmet vermesi ve enfeksiyon doktorunun görev yapmaması gibi sorunlar, yurttaşların Kars, Erzurum ve Van gibi uzak illere gitmek zorunda kalmasına neden oluyor. Bu durum, büyük bir sağlık krizinin oluştuğunun altını çiziyor.

EŞİT SAĞLIK HİZMETİ SUNMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Kılıç Koçyiğit, devletin her yurttaşa eşit sağlık hizmeti sunma yükümlülüğünü hatırlatırken, Kağızman’daki yurttaşların bu hizmetlerden mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Sağlık Bakanlığı’ndan, bu sorunun acilen çözülmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti.

STRATEJİK PLANI ZORUNLU!

Kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerinin eşit bir şekilde sunulması amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın stratejik planlar geliştirmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Kılıç Koçyiğit, Kağızman Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliklerinin giderilmesi için derhal önlemler alınması gerektiğini vurguladı. 

Ayrıca, bu bölgelerde görev yapan sağlık emekçileri için cazip teşviklerin sağlanmasının önemini dile getirdi.

SAĞLIK BAKANINA YÖNELTİLEN SORULAR

Önergede Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yönlendirilen; "Kağızman Devlet Hastanesi’ndeki doktor eksikliği hakkında Bakanlığınızın bir değerlendirmesi var mıdır?  Bu eksiklikleri gidermek için hangi adımları atacaksınız?  Kırsal bölgelerde sağlık çalışanlarının uzun süreli ve etkin çalışmasını nasıl sağlamayı planlıyorsunuz?  Bu konuda hangi teşvik ve destek programlarını uyguluyorsunuz?  Kağızman’daki yurttaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için hangi stratejileri geliştirdiniz?" dikkat çekici sorular yer aldı.

Kılıç Koçyiğit, ayrıca hastanedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için kısa ve uzun vadeli planların ne zaman hayata geçirileceğini de sordu.

SOMUT ADIMLAR ATILMASI TALEP EDİLDİ

Kağızman Devlet Hastanesi’ndeki sorunların sağlık hakkını ihlal ettiğini belirten Kılıç Koçyiğit, bu durumu düzeltmek için somut adımlar atılmasını talep etti. 

Kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerinin eşit şekilde sunulması için mevcut sağlık politikalarının durumu ve etkinliği konularını da gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.