1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 'Engelli Desteği'nde Değişim.. ÖTV'siz Araç Uygulaması Tarih mi Oluyor?
'Engelli Desteği'nde Değişim.. ÖTV'siz Araç Uygulaması Tarih mi Oluyor?

'Engelli Desteği'nde Değişim.. ÖTV'siz Araç Uygulaması Tarih mi Oluyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni vergi paketi, ÖTV indirim kısıtlamasını gündeme getiriyor. 

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı yeni vergi paketi, ÖTV indirim kısıtlamasını gündeme getiriyor. 

Bu kapsamda, ÖTV’siz araç alacakları yakından ilgilendiren vergi istisnasında sürenin değişeceği ileri sürülüyor. 

Hazırlanan yeni vergi paketi taslağında engellilere sağlanan ÖTV’siz (Özel Tüketim Vergisi) araç alma hakkı tümden iptal edilecek. 

DESTEK KALDIRILACAK 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; yeni hazırlanan vergi paketinde, engellilere sağlanan ÖTV’siz (Özel Tüketim Vergisi) araç alma hakkının tamamen iptal edilmesini içeren bir maddenin olduğu belirtildi.

Söz konusu vergi paketi taslağına göre, engelli vatandaşlara verilen ÖTV’siz araç desteği tamamen kaldırılacak.

ENGELLİ YARDIMI KESİLECEK

Araç almak isteyen engelliler, Gelir İdaresi Başkanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuracak ve yoksul olduğunu belgeleyen engelli vatandaşlara araç alım desteği verilecek. Fakat, araç alan engellilerin diğer yardımları kesilecek.

Engellilere ÖTV’siz araç alma hakkı kaldırılıyor. Artık engelliler, ÖTV muafiyeti yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurarak sınırlı araç alım desteği alabilecekler.

Çok yoksul olduğunu belgeleyen engellilere verilen araç alım desteği, engellinin diğer yardımlarının kesilmesine yol açacak.

ALTERNATİFLER

Hükümetin Meclis’e getireceği vergi paketinde engellilerin ÖTV’siz araç alımının sınırlandırılması amacıyla iki alternatifli madde bulunuyor:

Birinci alternatif.. Engelli araç alma hakkının 10 yıldan 1’e düşürülmesi, engellinin ölümünden sonra tüm vergilerin mirasçılarından alınması ve engelli araç limitinin belirlenmesinde yeniden değerleme oranının yarısının dikkate alınması gibi maddeler yer alıyor.

İkinci alternatif.. Engellilerin ÖTV’siz araç alma hakkı tümden kaldırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gelir durumuna bakarak yerli araç fiyatlarını dikkate alarak bir miktar nakit destek verecek. 

Ancak bu destek, diğer sosyal yardımları kaybeden yoksul engelliler için bir daha araç alma imkanı sunmayacak.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.