1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SELİM

  4. Selim'de Korkunç Kaza ve Can Pazarı.. 8 Yaralı, 3'ü Hayati Tehlikede!
Eğitimi Tehdit Eden Öğretmen Eksikliği.. Kars'ta 1130 Öğretmen Açığı Var!

Eğitimi Tehdit Eden Öğretmen Eksikliği.. Kars'ta 1130 Öğretmen Açığı Var!

Kars’ta, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında yapılan değerlendirme toplantısı, öğretmen eksikliği sorununu gündeme taşıdı. 

A+A-

Kars’ta, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında yapılan değerlendirme toplantısı, öğretmen eksikliği sorununu gündeme taşıdı. 

Kars Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, il genelindeki bin 130 öğretmen açığı, eğitim kalitesini tehdit eden önemli bir sorun olarak vurgulandı.

Kars’ta, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı Kars Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

ÖĞRETMEN AÇIĞI KONUŞULDU

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; değerlendirme toplantısının açılış konuşmasında öğretmen açığına ilişkin durumun kritik düzeyde olduğunu belirten Kars İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, "Bakanlığımız tarafından yayımlanan 4 genelge ile eğitimde yeni düzenlemelere gideceğiz. Ancak, öğretmen eksikliği bu düzenlemeleri uygularken bizi zorlayabilir. Sınıf mevcudu az olan öğrencileri birleştirme yöntemine başvurmak zorunda kalıyoruz” dedi.

kars-015.jpeg

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ALIMINA GİDİLECEK

Mevcut öğretmen sayısının yetersizliğinden dolayı ücretli öğretmen alımı çalışmalarının sürdüğünü de ifade eden Kaya, “72 öğretmen arkadaşımızın ders tamamlama görevini tamamladık. Ancak yine de 1130 öğretmen açığı var ve bu sorun acil çözüm bekliyor” dedi. 

Yeni öğretmen alımlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

DEVAMSIZLIK HIZLA ARTIYOR!

Öğretmen eksikliğinin bir diğer yansıması ise artan devamsızlık oranları. Kars’ın devamsızlık sıralamasındaki konumu ele alınırken; Kaya, “İlimiz devamsızlıkta 11. sıradaydı. Ancak öğretmen eksikliğinin devam etmesi bu sıralamanın olumlu yönde ilerlemesini engelleyebilir. Amacımız devamsızlığı tamamen ortadan kaldırmak” ifadelerini kullandı.

VALİ POLAT'TAN ACİL ÇÖZÜM VURGUSU

Toplantıda, Kars Valisi Ziya Polat da öğretmen eksikliğinin eğitim kalitesine olan etkilerini ele aldı. 

Polat, “Eğitimde kalitenin artırılması için sadece öğretmen sayısını değil, öğretmenlerin niteliklerini de göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Eğitim camiası olarak birlik içinde çalışmalıyız” dedi. 

PROJELERİN ETKİSİ BEKLENİYOR

KAFKAS Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan 45 projenin, eğitimdeki bu olumsuz durumu aşmak için önemli olduğunun altını çizen Vali Polat, “Bu projeler, sahada etkin bir şekilde uygulanacak ve çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sunmak için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.

BASINA KAPALI GÖRÜŞMELER DEVAM ETTİ

Toplantının ardından, öğretmen eksikliği ve eğitim kalitesini artırmaya yönelik daha detaylı görüşmelerin basına kapalı olarak sürdüğü belirtildi. 

Toplantıya Kars Valisi Ziya Polat, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul idarecileri katıldı. 

Kars, öğretmen eksikliği sorununu çözmek için acil adımlar atmaya ihtiyaç duyuyor ve eğitim kalitesinin artırılması için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.