1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Diyarbakır'da Sessiz Çığlık.. Kaybolan Narin'in Cansız Bedenine Ulaşıldı! 
Diyarbakır'da Sessiz Çığlık.. Kaybolan Narin'in Cansız Bedenine Ulaşıldı! 

Diyarbakır'da Sessiz Çığlık.. Kaybolan Narin'in Cansız Bedenine Ulaşıldı! 

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. 

A+A-

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerinin küçük Narin'in bedenine ulaştığını açıkladı.

19 GÜNDÜR KAYBOLAN NARİN GÜRAN'IN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

narin.jpeg

KÖY GİRİŞ-ÇIKIŞLARI KAPATILDI

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından, olay yerine yakın olan köyün giriş-çıkışları kapatıldı.

Narin Güran'ın bulunması için Diyarbakır'da ve Ankara'dan gelen özel ekipler koordine bir şekilde çalışma yürüttü. Şu ana kadar mahallede 8 kez arama yapılmasına rağmen, Narin’e dair herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı.

İLK GÖZALTILAR VE GELİŞMELER

Kaybolma olayıyla ilgili ilk gözaltına alınan kişi Narin'in ağabeyi oldu. Ağabey, kolundaki ısırık izleri nedeniyle sorgulandı ancak kısa sürede serbest bırakıldı. Daha sonra Narin'e ait fotoğrafların karşılaştırılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi sonrası ısırık izinin sahibine dair bir bulgu bulunamadı.

AMCA SALİM GÜRAN'IN TUTUKLANMASI

Narin'i arama çalışmalarının 11. gününde, Narin'in amcası ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Mahkeme, tutuklama gerekçesi olarak "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten öldürme" suçlarını gösterdi.

ADLİ SÜREÇ HIZLA DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran'ın tutukluluğuna ilişkin yaptığı açıklamada, devlet kurumlarının seferberlik içinde olduğunu ve ifadelerin alındığını aktardı. Bakan Tunç, "DNA tespitleri var. Narin'in anne-babasının araçtaki amcasının DNA'sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verilmiştir," dedi. 

TUTUKLAMALAR VE HUKUKİ SÜREÇ

Bakan Tunç, tutuklamanın bir tedbir olduğunu vurgulayarak, "Suç şüphesi olduğunda hakimin takdiri tutuklama" ifadesini kullandı. Ağabeyinin vücudundaki izlerin tespitinin yapılmış olduğunu belirten Tunç, bu durumun yargı tarafından değerlendirileceğinin altını çizdi. 

Narin Güran’ın kaybolması ve ardından gelen gelişmeler, hem aileyi hem de toplumu derinden etkilerken; olayın incelenmesi ve gerekli hukuki işlemlerin yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler