1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Rudaw 'HDP'li Vekiller Kaçtı' Haberi İçin Özür Diledi
Devlet Bahçeli, ‘Deprem Bölgesi’ne Gidecek

Devlet Bahçeli, ‘Deprem Bölgesi’ne Gidecek

Maraş'ta meydana gelen depremlerden sonra derin sessizliğe bürünen ve bölgeye gitmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremin 15'nci gününde bölgeye gidecek. 

A+A-

Maraş'ta meydana gelen depremlerden sonra derin sessizliğe bürünen ve bölgeye gitmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremin 15'nci gününde bölgeye gidecek.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Maraş'ta meydana gelen depremlerden sonra derin sessizliğe bürünen ve bölgeye gitmeyen MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 15'nci günde Erdoğan ile birlikte deprem bölgesine gideceği öğrenildi.

Maraş'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan iki büyük depremin ardından derin bir sessizliğe bürünen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ardından bir açıklama yapmış, tarih vermeden bölgeye gideceğini duyurmuştu.

Deprem bölgesine ziyaret gerçekleştirmeyen tek siyasi parti genel başkanı olan Bahçeli’nin, Cumhur İttifakı’ndaki ortağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın deprem bölgesine gideceği belirtildi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Erdoğan ile Bahçeli'nin deprem bölgesine gideceği, ziyaretlere Hatay’dan başlayacakları aktarıldı.

‘O ZAMAN GELMİŞTİR’ DEMİŞTİ

Bahçeli’nin sesi ilk defa, depremden bir gün sonra 7 Şubat’ta Twitter’dan duyulmuştu.

Bahçeli, olağanüstü hal (OHAL) ilanını savunarak depremzedeler içi başsağlığı ve geçmiş olsun mesajları yayınlamıştı.

Bahçeli, depremden sonra bölgeye gitmemesi ve suskunluğu nedeniyle yoğun biçimde eleştirilmiş, 14 Şubat’ta yaptığı Meclis grup toplantısında, “MHP Genel Başkanı olarak depremden zarar görmüş illerimizi, vatandaşlarımızı ziyaret etmek amacıyla, kararı tatbik etmek için makul bir zaman kollamıştım. O zaman gelmiştir” demişti.

Bahçeli, depremin üzerinden 15 gün, ziyaret açıklamasının üzerinden ise 7 gün sonra bölgeye ziyaret gerçekleştirmiş olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler