1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Rudaw 'HDP'li Vekiller Kaçtı' Haberi İçin Özür Diledi
Dengeler Değişiyor.. Antalya Milletvekili Aykut Kaya İYİ Parti’den İstifa Etti! 

Dengeler Değişiyor.. Antalya Milletvekili Aykut Kaya İYİ Parti’den İstifa Etti! 

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. 

A+A-

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. 

Kaya'nın istifasıyla, Mayıs 2023 seçimlerinden bu yana İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 43'ten 36'ya düşmüş oldu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Kaya, 2023 genel seçimleri öncesinde yapılan temayül yoklamasında Antalya'dan birinci sırada çıkarak İYİ Parti'nin milletvekili adayı olduğunu ve seçimlerde halkın desteğiyle meclise girdiğini anımsattı. 

MİLLETİN VEKİLİ OLMAYI AMAÇLADIM

Görev süresi boyunca "milletin vekili" olmayı amaçladığını ve Antalya için çalıştığını belirten Kaya, "İYİ Parti'de, milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını üzülerek görmekteyim" ifadesini kullandı.

aykut-kaya.jpeg

Kaya, aldığı kararın kolay olmadığını, ancak Antalya ve Türkiye'ye daha iyi hizmet edebilmek için gerekli gördüğünü ifade etti. Siyasete milletin menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak devam edeceğini ve ülke için daha iyi bir gelecek inşa etmek adına çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Bu gelişme, İYİ Parti içindeki dinamikleri ve Türk siyasetindeki mevcut dengeleri etkileyebilecek bir olay olarak değerlendiriliyor. Aykut Kaya'nın bundan sonraki siyasi adımları ve İYİ Parti'nin bu istifaya vereceği tepki merak konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.