1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Aile İçi Kan Aktı.. Arazi Anlaşmazlığı Korkunç Bir Facia ile Sonuçlandı! 
DEM Parti'den Ayrılış Hikayesi.. 'Soruşturmaların Gölgesi'nde İstifa Kararı!

DEM Parti'den Ayrılış Hikayesi.. 'Soruşturmaların Gölgesi'nde İstifa Kararı!

31 Mart 2024'te gerçekleşen yerel seçimlerde Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde belediye eşbaşkanı seçilen Mehmet Ali Budak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) istifa etti. 

A+A-

31 Mart 2024'te gerçekleşen yerel seçimlerde Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde belediye eşbaşkanı seçilen Mehmet Ali Budak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) istifa etti. 

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler/Yerel Seçimleri'nde yüzde 60 oy oranıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) belediye eşbaşkanı seçilen Mehmet Ali Budak, partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ağrı'nın Taşlıçay Belediye Eşbaşkanı DEM Partili Mehmet Ali Budak, partisinden istifa etmesinin sebeplerini yazılı bir açıklama ile kamuoyuna açıkladı. 

MEHMET ALİ BUDAK, DEM PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ!

Budak, ilçesinde gerçekleştirmek istediği projelerin ve hizmetlerin, DEM Parti içindeki bazı kişiler tarafından engellendiğini öne sürdü. 

"Kozmopolitik ilçemizin tüm halklarına, Azeri, Karapapak, Kürt ve tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet sağlamak amacıyla bulunduğum partiden kendi irademle istifa ediyorum" diyen Budak, bu kararın ardındaki gerekçeleri dile getirdi.

HİZMETTE EŞİTLİK VURGUSU

Açıklamasında, seçimlerde kendisine destek veren Azeri, Kürt, Türk ve Karapapaklara teşekkür eden Budak, "Bu makamlar kalıcı değil, asıl olan millete hizmet etmektir" ifadelerini kullandı. 

Görev süresi boyunca hiçbir kesimi ayırt etmeden hizmet verme arzusunu belirtirken, "Parti içerisinde bazı kişiler, amacımız dışındaki engellerle karşımıza çıkıyor" dedi.

SORUŞTURMALAR VE BASKILAR

Budak, belediye başkan yardımcılığı pozisyonu için eş başkan seçilen Cemile Duman'a siyasi baskı yapıldığını ve yasadışı tekliflerin iletildiğini iddia etti. 

Ayrıca, hayatını kaybeden bir asker annesinin bahçesini onardıkları için partinin Van ve Ağrı teşkilatları tarafından birçok kez soruşturma geçirmesinin, istifa kararında etkili olduğunu vurguladı.

EŞİT HİZMET VAADİ

Son olarak, Budak, "İnsanları kategorilere bölerek hizmet alma hakkını kimsenin elinden alamayız. Türkiye Cumhuriyeti bayrağını her zaman dalgalandırmaya devam edeceğim" diyerek, belediye başkanı olarak eşit ve adaletli hizmet sunma amacında kararlı olduğunu sözlerine ekledi. 

Budak, istifa ederken bu süreçte ondan destek olan herkese teşekkür etti. 

YENİ BİR DÖNEM!

Mehmet Ali Budak’ın DEM Parti’den istifa etmesi, Taşlıçay'da siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırırken, bu kararın ardından ilçede nasıl bir yönetim anlayışının ortaya çıkacağı merak konusu  olarak kaydedildi.

..haberin uzantısı

MEHMET ALİ BUDAK’IN DEM PARTİ’SİNDEN İSTİFASI

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde DEM Parti'den aday olarak belediye başkanlığını kazanan Mehmet Ali Budak, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etti.

Bu istifa, yerel siyasette önemli yankılar uyandırırken, Budak’ın açıklamaları da tartışma konusu oldu. İstifasının nedenleri ve partisine yönelik suçlamaları, DEM Parti tarafından sert bir dille yanıtlandı.

DEM PARTİ’DEN SERT CEVAP

DEM Parti, Budak’ın yaptığı suçlamaları geri çevirerek, açıklamasında "yersiz itham ve iftira" başlığını kullandı.

Parti, bu tür suçlamaların kaynağını ve amacını sorgulayarak, Budak’ın sözlerinin gerçekte nasıl bir niyetle kaleme alındığını belirtti.

Ayrıca, Taşlıçay halkının Budak'ın bu tür bir açıklamayı yazacak kapasitede olmadığına inandığını vurguladı.

TAŞLIÇAY'IN DEĞERLERİNE SAYGI

Partinin açıklamasında, "bayrak ve marş kirli odaklara zırh sağlıyor" ifadesi öne çıktı.

DEM Parti, halkın önceliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate alarak bir siyaset anlayışı benimsediklerini belirterek, bayrak ve marş gibi sembollerin siyasi malzeme haline getirilmesine karşı olduklarını ifade etti. Bu bağlamda, belirli odakların toplumu bu hassasiyetler üzerinden manipüle etmeye çalıştığını dile getirerek, bu durumu istismarcılık olarak değerlendirdiklerini açıkladılar.

EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİNE SALDIRI

Budak’ın, eş başkanlık sistemini kabul ederek partiden aday olduğunu belirtmesi, DEM Parti tarafından eleştirildi.

"Eş Başkanı Tehdit Etti" başlığı altında yapılan açıklamada, Budak'ın seçim sonrası tutumunun bu sistemle çeliştiği ortaya konuldu. Eş Başkan Cemile Duman’a yönelik tehditler, parti tarafından kabul edilmezken, bu tehditlerin partilerine yönelik yapıldığını da vurguladılar. 

DEM Parti, Taşlıçay halkının 31 Mart seçimlerinde sandıkta iradesini ortaya koyduğuna dikkat çekti. Budak’ın tutumunun, halkın seçimine ve iradesine ihanet olduğunun altını çizen parti, "makamından da istifa etmeli" ifadesiyle Budak’a güçlü bir mesaj iletti.

Taşlıçay halkının, bu durumdan rahatsız olduğunu ve Budak’ı "ihanetçi" olarak hatırlayacağını belirtmesi, siyasi arenada süregelen gerginliğin bir göstergesi kabul edildi.

ÖZÜR DİLİYORUZ!

DEM Parti, ister istemez Budak’ın aday gösterilmesinin bir hata olduğunun, "payımızın farkındayız, özür diliyoruz" vurgusuyla kabul edildiğini belirtti.

Eş başkanlık sistemine karşı çıkan bir kişinin parti politikalarına uygun olmadığını ifade eden DEM Parti, bundan sonraki süreçte Taşlıçay'da mücadelelerine devam edeceklerinin sözünü verdi.

Halkın kazanımlarını koruma iddiasındaydılar ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini açıkladılar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler