1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Disiplin Soruşturması.. DEM Parti'den Açıklama ve Zeyni İpek'in İstifası!
Disiplin Soruşturması.. DEM Parti'den Açıklama ve Zeyni İpek'in İstifası!

Disiplin Soruşturması.. DEM Parti'den Açıklama ve Zeyni İpek'in İstifası!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) hakkında disiplin soruşturması başlattığı Mardin Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), hakkında disiplin soruşturması başlattığı Mardin Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Mardin’in Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek, DEM Parti’den istifa ettiğini, belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Mardin Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurmuştu.

İSTİFA AÇIKLAMASI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; istifası hakkında yazılı bir açıklama yapan Zeyni İpek, “Benim üzerimden partimi alan hedef alan kumpasın partime zarar vermemesi adına istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

İpek, yaşananların arka planında kötü niyetli bir komplo olduğunu belirterek, “Değerli Kızıltepe halkı; bildiğiniz üzere benim üzerimden oluşturulan kirli bir komplo ile kamuoyunu meşgul eden art niyetli bir durum yaşandı” dedi.

BAĞIMSIZ KALACAK

Zeyni İpek, açıklamasının devamında Kızıltepe halkına verdiği sözlerin sorumluluğunu yerine getireceğini vurgulayarak, “Bağımsız bir belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğimi

İpek, şehrin öncelikli sorunlarına çözüm arayışında destek beklediğini dile getirerek, “Hepinizin sunacağı destekle güzel bir Kızıltepe yaratacağımızı umut ediyorum” şeklinde konuştu.

DEM PARTİ’NİN AÇIKLAMASI VE SORUŞTURMA SÜRECİ

DEM Parti, 2 Ağustos tarihinde İpek hakkında disiplin soruşturması başlattığını açıklamıştı.

Partinin açıklamasında, “Kızıltepe Belediye Eşbaşkanımız Zeyni İpek’e dair Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu’muza ulaşan şikâyet ve belgelerden partimizin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğu tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, disiplin soruşturmasının kısa sürede sonuçlandırılacağı ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler