1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Ağrı Dağı’ndaki 386 Bitki Türü Kitaplaştırıldı
'Dağ Keçileri'nin Kaya Dansı.. Tortum ve Uzundere'de Görüntülendiler!

'Dağ Keçileri'nin Kaya Dansı.. Tortum ve Uzundere'de Görüntülendiler!

Türkiye’nin vahşi yaşamının önemli bir parçası ve koruma altındaki yaban dağ keçileri, kayaların üzerinde zarif hareketlerle dolaşırken kameralara yansıdı.

A+A-

Erzurum’un Tortum ve Uzundere ilçelerinde, doğanın olağanüstü bir gösterisine tanık olundu. 

Türkiye’nin vahşi yaşamının önemli bir parçası ve koruma altındaki yaban dağ keçileri, kayaların üzerinde zarif hareketlerle dolaşırken kameralara yansıdı.

Erzurum’un Tortum ve Uzundere ilçelerinde kayaların üzerinde dolaşan yaban dağ keçileri kameralara yansıdı.

OBJEKTİFLERE TAKILDILAR!

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Erzurum'un Uzundere ilçesinin Dikyar Köyü Üngüzek Kapı ve İspir ilçesinin Yedigöl Mahallesi kırsalında, dik kayalar üzerinde özgürce dolaşan yaban dağ keçileri, doğaseverlerin dikkatini çekti. 

dag-kecisi.jpeg

Bu etkileyici manzara, onlarca yabani keçinin kayalar üzerinden sıçrayarak yiyecek arama çabalarını gözler önüne serdi.

DOĞANIN BÜYÜLEYİCİ DANSI

Doğaseverler, dağ keçilerinin bu büyüleyici dansını uzun süre izlemekten kendilerini alamadılar. 

Keçilerin atik ve zarif hareketleri, doğanın muhteşem uyumunu ve vahşi yaşamın güzelliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

DAĞ KEÇİLERİ

Şamuar olarak bilinen Bezoar İbeks gibi yaban dağ keçileri: özellikle Türkiye’nin doğusundaki dağlarda yaşayan ve korunan nadir bir yaban keçisi türüdür.

Bezoar İbeks (Capra aegagrus aegagrus), özellikle Kafkaslar ve Zagros Dağları’nda bulunan dağlık ormanlık alanlara özgü bir yaban keçisi alt türüdür. 

Yaklaşık 60 kg ağırlığında olan bu keçi türü, vücut ağırlığına göre dünyanın en uzun boynuzlarına sahip olmasıyla bilinir ve boynuzları 1.4 metreyi aşabilir.

Bezoar İbeks, genellikle dik tepelerde, ormanlar ve kısa çalılıklarla kaplı alanlarda yaşar ve Ege’den başlayarak Türkiye’nin doğusuna yaklaşık 3 bin metre yüksekliğe kadar olan alanlarda bulunabilir.

Yaz kürkü daha açık kızıl-kahverengi renktedir ve çenesinde uzun siyah bir sakal bulunur.

Bu etkileyici hayvan, Türkiye’nin vahşi yaşamının önemli bir parçasıdır ve koruma altındadır.

Bölgenin dağlarında yaşayan ve yerel Alevi nüfusun güçlü gelenekleri tarafından da korunan bu keçiler; kutsal sayılır ve doğal yaşamın bir parçası olarak değer görür. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.