1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ümit Burnu’ndaki Yangın Söndürülemiyor
Çoklu Saldırı Dağıstan'ı Sarstı.. Ölüm Sayısı Yükseliyor!

Çoklu Saldırı Dağıstan'ı Sarstı.. Ölüm Sayısı Yükseliyor!

Kuzey Kafkasya'da bulunan Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde, iki sinagog, iki kilise ve bir polis kontrol noktasının hedef alındığı silahlı saldırıda ölü sayısı 19'a yükseldi.

A+A-

Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde bulunan Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, arka arkaya düzenlenen silahlı saldırıların gölgesinde kalmış durumda.

Son olarak Mahaçkale ve Derbent kentlerinde gerçekleşen saldırılarda ölü sayısının 19'a yükseldiği bildirilirken, saldırganlar arasında bölge başkanının iki oğlunun da bulunduğu öne sürülüyor.

Rusya yönetimi, bu saldırıların dış güçler tarafından planlandığını açıklarken, güvenlik tedbirlerini artırdığını vurguluyor.

DAĞISTAN'DA EŞ ZAMANLI SALDIRILAR

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kuzey Kafkasya'da bulunan Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde, iki sinagog, iki kilise ve bir polis kontrol noktasının hedef alındığı silahlı saldırıda ölü sayısı 19'a yükseldi. Dağıstan Başkanı Sergey Melikov, Mahaçkale ve Derbent kentlerindeki saldırıda ölenlerin en az 15'inin polis olduğunu açıkladı. Buna göre, bir rahip ve bir güvenlik görevlisi de öldü.

SALDIRGANLARIN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ

Melikov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada "Saldırıları düzenleyen altı militan etkisiz hale getirildi" bilgisini verirken "Dış güçler tarafından hazırlanan tüm oyunların ve terör hücrelerinin tespit edilmesi yönünde gerekli çalışmalar gerçekleştirilecek. Durum, devletin kurumları tarafından kontrol altında bulunuyor" dedi.

Saldırganların hepsinin kimliklerinin henüz belirlenmediği, firar edenleri arama çalışmalarının da sürdüğü belirtildi. Öte yandan, saldırganlar arasında iki oğlunun da bulunduğuna dair haberlerin ardından Sergokalinsky bölge başkanı olan yerel siyasetçi Magomed Omarov gözaltına alındı.

SALDIRININ ARKASINDAKİ SEBEPLER

Rusya'nın en yoksul bölgelerinden biri olan Dağıstan'da çoğunluğu Müslümanlar oluşturuyor. Bölgenin ekonomik ve sosyal sorunlarının, radikalleşmeye zemin hazırladığı düşünülüyor.

Gazze'deki savaşın başlamasının ardından da, bölgede İsrail'den gelen bir uçağa saldırı girişimi yaşanmıştı. Mahaçkale Havalimanı'nda İsrail'den gelen bir uçak nedeniyle protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmış, havalimanı uçuşa kapatılmıştı.

MOSKOVA SALDIRISIYLA BAĞLANTI

Rusya'nın iç güvenlik servisi FSB, nisan ayında da Dağıstan'da, Moskova'daki Crocus Belediye Binası'na düzenlenen saldırıya karıştığından şüphelenilen dört kişiyi tutukladı. IŞİD'in üstlendiği bu saldırıda 140'tan fazla kişi ölmüştü.

Dağıstan'da meydana gelen bu çoklu saldırı, bölgedeki istikrarsızlığın ve radikalleşmenin ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor. Rusya yönetimi, dış güçlerin etkisini vurgulasa da, bölgenin sosyoekonomik sorunlarının da saldırıların arkasındaki temel nedenler arasında yer aldığı açık. Bu saldırılar, Dağıstan'ın güvenlik ve istikrar sorunlarının acilen ele alınması gerekliliğini ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.