1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Tarla Cinayetinin Şüphelisini Özel Ekip Yakaladı
'Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma Etkinliği.. Çıldır'da Renkli Anlar!

'Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma Etkinliği.. Çıldır'da Renkli Anlar!

Ardahan'da her yıl düzenlenen "Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma" etkinliği, Çıldır Gölü'nün Akçakale Adası'nda gerçekleşti. 

A+A-

Ardahan'da her yıl düzenlenen "Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma" etkinliği, Çıldır Gölü'nün Akçakale Adası'nda gerçekleşti. 

"20. Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik'i Anma" programı etkinliği, Ardahan'ın doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. 

Çıldır Belediyesi tarafından organize edilen bu özel etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. 

ÇILDIR GÖLÜ’NDE FESTİVAL 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ardahan'ın Çıldır ilçesinde önceki gün (20 Temmuz) sona eren festival, hem bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmayı hem de halk ozanı Aşık Şenlik'i anmayı amaçlıyor.

Etkinlikte konuşan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kentin muhteşem doğasının yaz aylarında daha belirgin hale geldiğini belirtti. 

Vali Çiçek, gurbetteki Ardahanlılara bölgeyi ziyaret etmeleri çağrısında bulunarak, "Bugün burada gurbetteki hemşerilerimizin buluşmasına tanıklık ediyoruz. Kültürümüzü yaşatıyoruz. Küresel iklim değişikliği, ülkemizi de etkiliyor. Buraların kıymetini bilelim ve doğamıza sahip çıkalım," dedi.

"BÖLGE TANITIMI"NA KATKI

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, etkinliklerin bölge tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. 

Azizoğlu, "Kışın olduğu gibi yazın da Çıldır Gölü'nün tanıtımı için etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız, Çıldır Gölü gibi bir değeri daha fazla kişiye ulaştırmak ve Aşık Şenlik'i de anmaktır," şeklinde konuştu.

HALAYLARLA EĞLENCE DOLU ANLAR

Yöresel sanatçıların ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri, katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. 

Ardahan'ın hem kültürel hem de doğal güzelliklerini ön plana çıkarmayı hedefleyen Çıldır Göl Festivali, bölgenin tanıtımına önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.