Çıldır Gölü Koruma Altına Alınacak
Çıldır Gölü, Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) hazırladığı "Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi" ile koruma altına alınacak.
Kars ve Ardahan il sınırları arasında bulunan Doğu Anadolu'nun ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü, Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) hazırladığı "Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi" ile koruma altına alınacak.
SERKA tarafından TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürlüğü'ne yaptırılacak olan "Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi" ile 123 kilometrekarelik Çıldır Gölü'nün turizme kazandırılması, su kalitesinin iyileştirilmesi ve doğru koruma tedbirlerinden oluşan özel hükümler ve havza koruma planın belirlenmesi hedefleniyor.
İki yıl sürecek ve yaklaşık 1.5 milyon TL'ye mal olacak "Çıldır Gölü Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Projesi" yarın SERKA'nın Kars'taki hizmet binasında düzenlenecek olan toplantıyla kamuoyuna duyurulacak. Toplantıya, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Kars Valisi Rahmi Doğan, TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürü Özgen Ercan, TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü'nden Doç. Dr. Kemal Güneş, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven katılacak.
Bin 959 metre yükseklikte bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü, aynı zamanda bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri. Kış aylarında buz tutan göl, Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistlere çeşitli etkinliklerle evsahipliği yaparken, çevredeki köyler için de önemli bir geçim kaynağı.
HABERE YORUM KAT