Çeşme Klasik Müzik Festivali’nde Oda Müziği Keyfi

Çeşme Klasik Müzik Festivali’nde Oda Müziği Keyfi

Çeşme 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin ikinci konser gününde, Oda Müziği’nin seçkin eserleriyle sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatıldı.

A+A-

Çeşme 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin ikinci konser gününde, Oda Müziği’nin seçkin eserleriyle sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatıldı.

Sanatseverlerin tamamen doldurduğu tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleştirilen konserde, festivalin sanat yönetmenliğini de üstlenen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Çiğdem İyicil keman, Jano Lisboa viyola, Gözde Yaşar viyolonsel ve İris Şentürker piyanoda, Oda Müziği eserlerini seslendirdiler.

Konser öncesi kısa bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin oldukça yoğun bir ilgiyle devam ettiğine dikkat çekerek, "Sanatseverler tarihi bir atmosferde klasik müziğin önemli eserlerini, dünyaca ünlü usta sanatçılardan dinleme imkanına kavuştular. Çeşme için böyle bir festivalin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Klasik Müzik Festivali’ni, kapsamını daha da genişleterek gelenekselleştirmeyi amaçlıyoruz. Sanatseverlere Çeşme’nin büyülü atmosferinde klasik müzik keyfi yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Klasik müziğin halkla bütünleşmesini sağladığımızı düşünüyoruz. Aya Haralambos Kilisesi’ndeki doluluk da bunu gösteriyor. Halkımızın gösterdiği ilgiden memnunuz. Önümüzdeki yıllarda daha da başarılı bir festival olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Çeşme evimiz gibi"

Festivalin sanat yönetmenliğine de üstlenen Prof. Çiğdem İyicil de seçkin eserler seslendirdiklerine dikkat çekti.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden birincilikle mezun olduktan sonra yurt dışında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapan, konserlerinde viyolonsel çalarken adeta müzikle bütünleşen Gözde Yaşar da sahneye çıkmadan önce şunları söyledi:

"Bir müzisyenin en hoşuna giden şey, farklı yerlerde, farklı akustiği olan mekanlarda konser verebilmek. Bazı mekanlarda konser vermek gerçekten zor olabiliyor. Çeşme’de olmaktan çok mutluyuz. Özellikle konser verdiğimiz tarihi kilisenin akustiği mükemmel. Kaldığımız Uygulama Oteli’nden de çok memnunuz. Çeşme Belediyesi’nin festivale verdiği destekten de memnunuz. Çeşme, artık bizim evimiz gibi oldu. Çeşme’de hep beraber olmak, birlikte müzik yapmaktan oldukça zevk alıyoruz. Umuyoruz ki, bu festival daha da büyüyerek gelişecek. Konserlerimiz dolu dolu geçiyor. İnsanların çarşıdan geçerken birden planlarını değiştirerek kiliseye girmeleri, bizleri dinlemeleri bizi çok mutlu ediyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.