1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. 'Posof Elması'na Coğrafi İşaret Tescili
Şok Engelleme.. Damal Kaymakamlığı Kültürel Etkinliklere Kapılarını Kapattı!

Şok Engelleme.. Damal Kaymakamlığı Kültürel Etkinliklere Kapılarını Kapattı!

Damal Kaymakamlığı, Ardahan Kültür ve Sanat Günleri programı için gerekli salonu vermemesiyle dikkat çekti. 

A+A-

Damal Kaymakamlığının, Ardahan Kültür ve Sanat Günleri programı için gerekli alanı vermemesi, Akademisyen/Yazar Candan Badem’in tepkisini çekti. 

Haftalar öncesinden yapılan başvurulara rağmen kaymakamlığın etkinliğe kapılarını kapattığı belirttildi.

Ardahan’ın Damal ilçe kaymakamlığı, Ardahan Kültür ve Sanat Günleri programı için gerekli salonu vermemesiyle dikkat çekti. 

PolitiKARS’ın derlediği özel bilgilere göre; Akademisyen/Yazar Candan Badem, yapılan başvurulara rağmen kaymakamlığın kendilerine destek olmaktan kaçındığını ifade etti.

HAFTALAR ÖNCESİNDEN YAPILAN BAŞVURUYA RAĞMEN

Sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Badem, “Dün kaymakamlık, kültürel etkinliklerimiz için ayrılan salonu bize vermedi. Oysa haftalar öncesinden başvurumuzu yapmıştık. Programda okunacak şiirler ve tiyatro oyununun metnini dahi istedi” şeklinde konuştu. 

JANDARMADAN KONTROL ENGELİ

Etkinliğin organizasyonunda ciddi bir engel teşkil eden program sırasında jandarmanın ilçe girişinde Ardahan ve Esenyurt belediyelerine ait otobüsleri durdurarak kimlik kontrolü yaptığı ve araçların muayene ve sigorta gibi eksikliklerinin bulunduğu bilgisi de Badem tarafından aktarıldı. 

Ancak buna aldırış etmeyen Badem ve ekibi, belediye önünde sergi ve söyleşi etkinliklerini gerçekleştirmeyi başardılar.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEMEK YERİNE ENGELLİYORLAR

Candan Badem, “Biz Ardahan ve Damal'ı tanıtalım, sevdirelim diyoruz, ama hükümetin zihniyeti bu tür etkinliklere destek vermekten ziyade engel olmaya yönelik” diyerek durumu eleştirdi. 

Candan Badem’in açıklamaları, kültürel etkinliklerin desteklenmesi konusundaki yaşanan zorluklara dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.