1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. 'Cami Cemaati'ne Hakaret.. Müftü, Çıldır'a Beddua mı Ediyor?
'Cami Cemaati'ne Hakaret.. Müftü, Çıldır'a Beddua mı Ediyor?

'Cami Cemaati'ne Hakaret.. Müftü, Çıldır'a Beddua mı Ediyor?

Ardahan’ın Çıldır İlçe Müftüsü'nün, camiye gelmeyen insanlar için beddua ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

A+A-

Ardahan Çıldır İlçe Müftüsü'nün, camiye gelmeyen insanlar için beddua ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

Ardahan'ın Çıldır İlçe Müftüsü, camiye gelmeyen insanlar hakkında beddua ettiği iddialarıyla gündeme geldi. 

İDDİA, İLÇE MÜFTÜSÜ CEMAATE BEDDUA ETTİ

İddialara göre, ilçe müftüsü merkez camiinde yaptığı konuşmada cemaate "bu insanlar camiye-cumaya neden gelmiyor?" diyerek beddua ettiği ve bir kişinin de tepki gösterdiği öne sürüldü.

EZAN OKUMAYI BİLMEYEN İMAMLAR İDDİASI

Sosyal medya hesabından durumu paylaşan gazeteci Suat İncedere; Ardahan Çıldır İlçe Müftüsü'nün yanı sıra ilçe camii imamlarının ezan okuyamadığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen hutbeleri dahi doğru şekilde okuyamadığı iddia edildi. 

Cemaatin bu durumu ilgili makamlara bildirdiği ancak imamlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı söylentiler arasında.

ÇILDIR HALKI TEPKİ GÖSTERDİ

Çıldır'da halk, müftüye ve hocalara yapılan eleştirilerde bulunarak, "Sen Çıldır da sokakta ki çocuğa bile cevap veremezsin.. Çünkü Çıldır halkı aydındır, kahramandır, sende asil bir millete karşı saygılı ol" ifadelerini kullandı.

HALK NEDEN CAMİDEN UZAKLAŞTI?

Üst düzey din görevlilerine yöneltilen eleştiriler arasında, "Halk neden camiden, cumadan uzaklaştı? Bu durumun sorumlusu sen ve hocalarınız değil mi? Neden senden ve hocalarından herkes şikayetçi? İnsanların ödediği vergilerle maaş alan sizler dönüp o insanlaradua etmeniz nankörlük değil mi?" soruları yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.