1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Britanya'dan Türkiye'ye Seyahat Güvenliği Uyarısı.. Tatilciler Tecavüze Uğruyor!
Britanya'dan Türkiye'ye Seyahat Güvenliği Uyarısı.. Tatilciler Tecavüze Uğruyor!

Britanya'dan Türkiye'ye Seyahat Güvenliği Uyarısı.. Tatilciler Tecavüze Uğruyor!

Britanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına yönelik seyahat tavsiyelerini güncelledi.

A+A-

Britanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına yönelik seyahat tavsiyelerini güncelledi.

Türkiye'ye seyahat tavsiyelerini güncelleyen Britanya, '2023'te bildirilen tecavüz dahil 42 cinsel saldırı vakasının çoğunun yaz tatili döneminde kıyıdaki turistik bölgelerde meydana geldiğini' söyleyerek 'ekstra dikkatli olun' dedi.

Türkiye'ye seyahat edeceklere yönelik tavsiyelerini güncelleyen Britanya Dışişleri Bakanlığı (UK Foreign, Commonwealth & Development Office), geçen yıl yaz tatili döneminde "ülkede tecavüz dahil olmak üzere 40'tan fazla cinsel saldırı bildirildiği" uyarısını yaptı.

Britanya, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına "ekstra dikkat" etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

SEKS SUÇLARI ARTIŞINA DİKKAT

2023 yılında Britanya'nın Türkiye'deki konsolosluk personeline bildirilen 42 cinsel saldırı vakasının çoğunun yaz tatili döneminde kıyı bölgelerindeki turistik alanlarda meydana geldiği vurgulandı.

Güncellemede "Britanya'nın Türkiye'deki konsolosluk personeline 2023'te tecavüz dahil 42 cinsel saldırı vakası yaşandığı bildirildi. Vakaların çoğu yaz tatili döneminde kıyıdaki turistik bölgelerde meydana geldi" denildi.

Güncellenen seyahat tavsiyesine göre, Türkiye'ye seyahat edecek Britanyalı turistler için en büyük tehdit, yaz tatili döneminde kıyı bölgelerindeki turistik alanlarda yaşanan seks suçlarındaki artış.

Bakanlık, 2023 yılında Britanya'nın Türkiye'deki konsolosluk personeline tecavüz dahil 42 cinsel saldırı vakası bildirildiğini belirtti. Vakaların çoğunun yaz aylarında gerçekleştiği vurgulandı.

SALDIRI DETAYLARI VE RİSKLER

Britanya Dışişleri Bakanlığı, saldırıların genellikle mağdurun gündüz tanıştığı kişiler tarafından gece gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca tuvalete tek başına giden küçük çocukların da cinsel saldırıya uğradığı aktarıldı.

Bakanlık, Türkiye'ye seyahat edecek Britanyalı turistlere "her zaman çevrenizden haberdar olmanız, yerel basındaki haberleri takip etmeniz ve yerel yetkililerin tavsiyelerine uymanız" uyarısında bulundu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Britanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki genel güvenlik konularına da değinerek, terörizm, siyasi durum, suçlar, yasalar ve kültürel farklılıklar, açık hava faaliyetleri ve macera turizmi, ulaşım riskleri, aşırı hava durumu ve doğal afetler gibi başlıklarda uyarıda bulundu. Ayrıca Türkiye-Suriye sınırı, Şırnak ve Hakkari'ye seyahat edilmemesi tavsiyesini de korudu.

Britanya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına yönelik güncellenen seyahat tavsiyesi, özellikle yaz tatili döneminde kıyı bölgelerindeki turistik alanlarda yaşanan seks suçlarındaki artışa dikkat çekiyor.

Bakanlık, Britanyalı turistlere "ekstra dikkatli" olmaları konusunda uyarırken, çevreye duyarlı olma, yerel haber takibi ve yetkililerin önerilerini dikkate alma gibi önlemleri de öne çıkarıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.