1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Kullanıcı Hakları Güvencesi.. Instagram'a Erişim Engeli Resmen Kaldırıldı!
Kullanıcı Hakları Güvencesi.. Instagram'a Erişim Engeli Resmen Kaldırıldı!

Kullanıcı Hakları Güvencesi.. Instagram'a Erişim Engeli Resmen Kaldırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. 

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram platformuna getirilen erişim engeli hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla re'sen erişim engeli getirilen, fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram, yapılan görüşmeler sonucunda, sekiz gün sonra erişime açıldı.

AÇIKLAMA YAPILDI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. 

ERİŞİM ENGELİ KALDIRILDI

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım" dedi. 

Ardından gerçekleştirdiği video mesajında, Instagram'a getirilen erişim engelinin bu akşam saat 21.30'da kaldırılacağını duyurdu.

GÖRÜŞMELERDEN ÇIKAN SONUÇLAR

Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla "katalog suçlar" sebebiyle erişim engeli getirildiğini belirtti. 

Meta şirketiyle yapılan görüşmelerin ardından, "Yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun bir düzenleme yapılacaktır" şeklinde ifade etti.

KULLANICI HAKLARI GÜVENCEDEN GEÇİYOR

Ayrıca, Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sosyal medya hesaplarının kullanıcı haklarının tamamen korunacağını vurguladı. "Hesaplar herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacak ve bu uyarılar yapılmadan kapatılan hesaplar tekrar erişime açılacaktır" dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLI ADIMLAR

Uraloğlu, terör örgütlerine ait içeriklerle ilgili Meta tarafından gerekli önlemlerin alınacağını da kaydetti. 

"Terör propagandasıyla mücadele noktasında etkin bir yaklaşım benimsenerek güvenlik ve kamu düzeni korunacaktır" diye ekledi.

YAKINDA META YETKİLİLERİ TÜRKİYE'DE!

Bakan, "Meta'nın Türkiye'ye daha geniş katılımlı bir ziyaret gerçekleştireceğini de bildirmek isterim. Katalog suçlarla ilgili işlemler tamamlanmış olup bundan sonra dikkatle uygulanmaya devam edilecektir" ifadelerini kullandı.

EYLEM PLANI VE GELECEK ADIMLAR

Son olarak, Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde taleplerinin yerine getirileceği sözünün alındığını belirtti. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, 2 Ağustos'ta erişim engeli getirmiştik. Ancak Instagram yetkilileri, taleplerimizi karşılamak için ortak bir çalışma yapma sözü verdiler. Bu gelişmeler üzerine saat 21.30 itibarıyla erişim engelini kaldıracağız" dedi.

Saat 21.38'de ise "Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır" açıklamasını yaptı ve BTK sorgu sayfasının görüntüsünü paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler