1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Firar Şahıs Örgüt Üyeliğinden Tutuklandı
Aşkale Çimento'nun Başarısı.. 'İSO İlk 500 Listesi'nde 30 Sıra Yükseldi!

Aşkale Çimento'nun Başarısı.. 'İSO İlk 500 Listesi'nde 30 Sıra Yükseldi!

Erzurum merkezli Aşkale Çimento, İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu 'İSO İlk 500 2023 Listesi'nde yerini aldı.

A+A-

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenli olarak açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesi, “İSO İlk 500 2023 Listesi” yayınlandı. 

Erzurum’un gururu Aşkale Çimento, her zamanki gibi bu prestijli listede yerini aldı. 

Erzurum merkezli Aşkale Çimento, İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu 'İSO İlk 500 2023 Listesi'nde yerini aldı.

AŞKALE ÇİMENTO, 30 SIRA YÜKSELDİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; önceki yıla göre 30 sıra birden yükselerek 334. sırada yer alan Aşkale Çimento, bu başarısıyla Erzurum sanayicilerine örnek bir hikâye sundu. 

askale-cimento.png

Aşkale Çimento ve bağlı bulunduğu Erçimsan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bu başarıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KAVÇİM ENTEGRE ÇİMENTO FABRİKASI’NIN ETKİSİ

Yücelik, Aşkale Çimento’nun 334. sırada görünmesine rağmen, Kavçim Entegre Çimento Fabrikası’nın ayrı bir tüzel kişiliği olması sebebiyle hesaplamalara dahil edilmediğini belirtti. Kavçim’in de dahil edilmesi durumunda, Aşkale Çimento’nun 243. sıraya yükseleceğini vurguladı.

30 YILLIK EMEĞİN MEYVESİ

Yücelik, Erçimsan Holding ve Aşkale Çimento’nun sıradan bir şirket olmadığını, 30 yıllık bir emeğin ve gönül seferberliğinin meyvesi olduğunu ifade etti. 

Yüzde yüz yerli sermayeye sahip olduğunu belirten Yücelik, “30 yıl önce bir fabrika ile çıktığımız yolda, bugün Türkiye’nin en büyük dördüncü çimento üreticisi olarak kimsenin hayal dahi etmeyi düşünmediği bir noktaya geldik” dedi.

TEK SEKTÖRDE BÜYÜK BAŞARI

Aşkale Çimento’nun Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer almasının ve uzun yıllardır bu listede bulunmasının memnuniyet ve gurur verici olduğunu belirten Yücelik, listedeki pek çok şirketin birden fazla sektörde faaliyet gösterdiğini, ancak Aşkale Çimento’nun sadece çimento sektörüyle bu başarıyı elde ettiğini vurguladı. 

Ayrıca, Kavçim fabrikasının hesaplamalara dahil edilmesi durumunda, Aşkale Çimento’nun 334 değil, 243. sırada yer alacağını yineledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.