1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Artvin’de Kanlı Saldırı.. Reşit Kibar'ın Ölümü ve Köylülerin Protestoları!
Artvin’de Kanlı Saldırı.. Reşit Kibar'ın Ölümü ve Köylülerin Protestoları!

Artvin’de Kanlı Saldırı.. Reşit Kibar'ın Ölümü ve Köylülerin Protestoları!

Artvin’de Orman Alanı (Mesire) Projesi'ne karşı çıkan köylülere yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Reşit Kibar için Hopa’da cenaze töreni gerçekleştirildi.

A+A-

Artvin’de Orman Alanı (Mesire) Projesi'ne karşı çıkan ve kepçeleri durduran köylülere yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybeden Reşit Kibar için Hopa'da cenaze töreni düzenlendi.

Artvin'in Hopa ile Borçka ilçeleri arasında bulunan ve Borçka'ya bağlı olan Cankurtaran mevkinde Yapısoy Beton'a ait projeye karşı çıkan yurttaşlara dün (3 Eylül Salı) silahlı saldırı gerçekleşmiş ve saldırıda Reşit Kibar yaşamını yitirirken 2 yurttaş da yaralanmıştı.

REŞİT KİBAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Artvin’in Borçka ilçesinde, Orman Alanı Projesi’ne karşı çıkan köylülerin üzerine açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Reşit Kibar için Hopa’da cenaze töreni düzenlendi. 

SİLAHLI SALDIRI VE SONUÇLARI

Cankurtaran bölgesinde, mesire alanı projesi kapsamında yapılacak ağaç kesimini engellemeye çalışan köylüler, iş makinelerine müdahale ettiklerinde Muhammet Ustabaş tarafından açılan ateşle karşılaştı. Yaralanan köylülerden Reşit Kibar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılar Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

JANDARMA, TEPKİLER VE GÖZALTILAR

Olayın ardından kaçarak kayıplara karışan Muhammet Ustabaş ve Fikret Merttürk, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Köylüler, saldırının jandarmanın gözü önünde gerçekleştiğini ve jandarmanın olay sırasında araçlarından inmediğini belirtti. Jandarma, köylülerin Reşit Kibar'ı hastaneye götürme talebini de geri çevirdi.

PROJE SAHİBİNDEN AÇIKLAMA: ÇEKİLDİK

Yaşananların ardından, projenin sahibi olan Yapı-Soy Beton, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile projeden çekildiğini duyurdu. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, yerel halkın tepkisini de beraberinde getirdi. 

Reşit Kibar'ın hayatını kaybettiği olay, Artvin’deki çevre konularına dikkati çekerken, toplumsal duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

..haberin öncesi

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde, mesire alanı projesi kapsamında yapılan orman kesimi sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı. 

Orman ihalesini alan Muhammet Ustabaş, ağaç kesimini engellemeye çalışan köylülerin üzerine ateş açtı.

ARTVİN'DE MESİRE ALANI PROJESİNE TEPKİ: SİLAHLI SALDIRIDA 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Önceki gün (3 Eylül) sabah, mesire alanı projesi için iş makineleri bölgeye girdi. Köylüler, kesim işlemlerini engellemek amacıyla karşı durdu. Çıkan arbede sırasında, Muhammet Ustabaş köylülerin üzerine silahla ateş açtı. Saldırı sonucunda Gökhan Koyuncu, Ersan Koyuncu ve Reşit Kibar yaralandı. Yaralılar, Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın duyulmasının ardından bölge halkı hastane önünde toplandı.

AĞIR YARALANAN REŞİT KİBAR HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda ağır yaralanan Reşit Kibar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Diğer iki yaralı olan Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu'nun tedavileri ise devam ediyor.

SALDIRGAN KAÇTI, ORMAN KESİMİ DURDURULDU

Saldırının ardından kaçan Muhammet Ustabaş, her yerde aranırken, orman kesimi durduruldu. Olayla ilgili gelişmelerin ardından Artvin Valiliği bir açıklama yaptı.

ARTVİN VALİLİĞİ AÇIKLADI: İKİ GÖZALTI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olayda kullanılan ruhsatlı tabancayla birlikte Muhammet Ustabaş (42) ve şirket çalışanı Fikret Merttürk'ün (41) gözaltına alındığı belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "3 Eylül 2024 tarihinde, Borçka İlçesi, Çifteköprü Köyü, Cankurtaran Mevkiinde yapımı planlanan Konaklamalı Mesire Alanı Proje alanında vatandaşlarla şirket yetkilileri arasında tartışma çıkmıştır. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda M.U., yaralı şahısları vurmuştur."

ZANLI TUTUKLANDI, DİĞERİ SERBEST BIRAKILDI

Olaydan sonra Muhammet Ustabaş, jandarma işlemlerinin ardından Borçka Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Ustabaş, tutuklandı. Olayda kullanmış olduğu tabanca ile gözaltına alınan Fikret Merttürk ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.