1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KAÜ’de 9 Öğretim Üyesi Görevlerine İade Edildi
Arpaçay'da Fuhuş Çetesi Çökertildi.. Gazinoya 'Taksi-1' Operasyonu!

Arpaçay'da Fuhuş Çetesi Çökertildi.. Gazinoya 'Taksi-1' Operasyonu!

Kars'ın Arpaçay ilçesinde gerçekleştirilen "Taksi-1" isimli operasyonda 6’sı yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplamda 12 kişi gözaltına alındı. 

A+A-

Kars'ın Arpaçay ilçesinde düzenlenen operasyon ile fuhuş çetesi çökertildi. 

Kars'ın Arpaçay ilçesinde gerçekleştirilen "Taksi-1" isimli operasyonda 6’sı yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplamda 12 kişi gözaltına alındı. 

Zorla fuhuşa sürüklenen 6 yabancı uyruklu kadın, özel polis ekipleri tarafından kurtarıldı, çetenin üyeleri suçüstü yakalandı!

YABANCI UYRUKLU 6 KADIN 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; operasyona taksiyle giden polis ekipleri, tespit ettikleri 6 yabancı uyruklu kadını kurtararak, fuhuş çetesini suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan 6 organizatör, daha mahkemeye sevk edildi. 

İKİ AYLIK TAKİP VE YAPILAN OPERASYON

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, fuhuş suçunu tespit etmek ve önlemek amacıyla Arpaçay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda iki ay süren teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. 

Bu süreçte, yabancı uyruklu kadınların bir gazinoda konsomatris olarak çalıştırıldığı ve fuhuş yaptırıldığı belirlenerek "Taksi-1" operasyonu için hazırlık yapıldı. 

ŞOK BASKIN VE ELE GEÇİRİLENLER

Polis ekipleri, gazino ve bağlı tesislerde yaptıkları aramalarda önemli bulgulara ulaştı. 

Yapılan baskında, 6 dijital materyal, 5 sim kartlı cep telefonu, 20 paket kaçak sigara, 5 şişe kaçak alkol ve suçtan elde edilen toplamda 61 bin 370 lira ele geçirildi.

ZORLA FUHUŞA SÜRÜKLENEN KADINLARIN DURUMU

Operasyonda zorla fuhuşa sürüklenmiş olduğu belirlenen 6 yabancı uyruklu kadın, Kars Emniyet Müdürlüğü’nün Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Kadınların sınır dışı edilme işlemleri için gerekli süreç başlatıldığı belirtildi.

ADLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

İnsan ticareti ve fuhuş organize etmekten dolayı gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Arpaçay Adliyesi’ne sevk edildi. 

Kars polisinin, önümüzdeki süreçte de bu tür suçların önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.