1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Çıldır Gölü'nde Kızağa Takılı Atlar Kavga Etti
Arıcılar Birliği Başkanı Evliyaoğlu'ndan Uyarı.. Ucuz Bal Alırken Dikkatli Olun!

Arıcılar Birliği Başkanı Evliyaoğlu'ndan Uyarı.. Ucuz Bal Alırken Dikkatli Olun!

Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, tüketicilere sahte ballar konusunda dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. 

A+A-

Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, tüketicilere ucuz bal konusunda önemli uyarılarda bulundu. 

Sahte balların piyasada dolaşımı hakkında vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla yapılan açıklamalarda, güvenilir ürünlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı. 

Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, tüketicilere sahte ballar konusunda dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Evliyaoğlu, halkın sağlığını tehdit eden bu durumun önüne geçebilmek için bilinçlenmenin önemine değindi.

ARDAHAN’DA UCUZ BAL UYARISI: SAHTE BALLARA DİKKAT!

Birlik Başkanı Evliyaoğlu, "Her yıl sahte ballar piyasaya sürülerek vatandaşlara yediriliyor" diyerek, tüketicilerin sahte üründen korunmak adına daha dikkatli olmalarını istedi. 

Haksız kazanç elde etmek için çeşitli hilelere başvuran kişilerin varlığına dikkat çeken Evliyaoğlu, "Tüketici asla aldanmasın" şeklinde konuştu.

ardahan-005.jpeg

2024 BAL FİYATLARI BELİRLENDİ

Evliyaoğlu, 2024 yılı bal fiyatlarını belirlemek amacıyla arıcılarla bir araya geldiklerini ve yıllık maliyet hesaplamaları yaparak en uygun fiyatı oluşturmaya çalıştıklarını açıkladı. 

"Fiyatlarımız, normal ballarda 700 TL, marka tescilli ballarda ise 1000 TL olarak belirlendi" diyen Evliyaoğlu, bölgenin Kafkas arısı koruma alanı olması nedeniyle sadece Artvin ve Ardahanlı arıcıların bu bölgeden bal toplayabileceğini ifade etti. 

DİREKT ARICIYLA ALIŞVERİŞ TAVSİYESİ

Ardahan’da bal satışı yapan marketlerde doğal olmayan ve düşük fiyatlı ürünlerin satıldığını belirten Evliyaoğlu, tüketicilere direkt arıcıdan bal almanın önemini vurguladı. 

"Bazı marketlerde glikoz şurubu kullanılarak üretilen sahte ballar satılmakta" diyen başkan, bu ürünlerin maliyetinin altında satılmasının hile barındırdığını dile getirdi. 

"Tüketicilerimize önerimiz, direkt arıcıdan ballarını almaları yönünde" şeklinde konuşan Evliyaoğlu, sahte ballara karşı bilinçlenmenin şart olduğuna dikkat çekti.

Ardahan Arıcılar Birliği, tüketicilerin sadece sağlıklı ve doğal bal tüketmeleri için çeşitli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. 

Tüketicilerin bilinçli alışveriş yaparak sağlıklı ürünler edinmeleri büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.