Ardahan'da Sanata Yolculuk.. 19'uncu Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri!
Ardahan’da kültür ve sanatın kalbinin attığı, her yıl merakla beklenen 19'uncu Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri bugün başlıyor.
Ardahan’da kültür ve sanatın kalbinin attığı, her yıl merakla beklenen 19'uncu Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri bugün başlıyor.
Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı, Ardahan Belediyesi ve Ardahan Sanat Kooperatifi’nin destekleriyle hayata geçirilen etkinlik, üç gün boyunca sanatseverlere ev sahipliği yapacak.
DURSUN AKÇAM KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR
Ardahan’ın sanat ve kültür alanında en önemli etkinliklerinden biri olan 19'uncu Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri, bu yıl da sanatseverleri bir araya getiriyor.
ÜÇ GÜNLÜK KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİ
PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Etkinlik, 7-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve Ardahan’ın kültürel zenginliğini tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.
Yerel ve ulusal sanatçıların eserlerinin sergileneceği etkinlikte, çeşitli kültürel aktiviteler de düzenlenecek.
Etkinlik kapsamında Ardahan’ın doğası, sanat, sinema ve tiyatro gibi konular ele alınacak.
BU YILKİ TEMA: “ŞARK İLE GARP ARASINDA”
Etkinliğin bu yılki teması “Şark ile Garp Arasında” olup, Doğu ve Batı kültürlerinin sanatsal etkileşimine odaklanacak.
Bu yılki etkinliğin teması, “Şark ile Garp Arasında” olarak belirlendi. Bu tema ile Doğu ve Batı kültürlerinin sanatsal etkileşimi ve bu etkileşimin sanata yansımaları ele alınacak.
Etkinlik, bu iki farklı kültür arasındaki köprüleri güçlendirmeyi ve sanat yoluyla diyalog oluşturmayı amaçlıyor.
DURSUN AKÇAM KİMDİR?
Dursun Akçam, 12 Temmuz 1930’da Kars, Ardahan, Ölçek köyünde doğmuş ve 19 Eylül 2003’te Ankara’da vefat etmiş bir öğretmen, gazeteci ve yazardır.
Cılavuz Köy Enstitüsü’nü bitirdikten sonra altı yıl ilkokul öğretmenliği yapmış, Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nden mezun olmuş ve çeşitli okullarda öğretmenlik yapmıştır.
Ayrıca Türkiye Öğretmen Dernekleri Milli Federasyonu’nda yöneticilik yapmış ve Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın (TÖS) kurucuları arasında yer almıştır.
12 Mart döneminde tutuklanmış ve TÖS davasında yargılanmış, ancak Yargıtay kararıyla beraat etmiştir.
Gazetecilik kariyerine de sahip olan Akçam, Cumhuriyet, Milliyet, Akşam, Vatan gibi gazetelerde ve Varlık, Yeni Ufuklar, Demet gibi dergilerde yazıları ve öyküleri yayımlanmıştır.
Kırsal kesimin sorunlarını yansıtan eserleriyle tanınan Akçam, “Analarımız” başlıklı röportajıyla Karacan Armağanı Birinciliği’ni ve “Kanlıderenin Kurtları” kitabıyla TDK Roman Ödülü’nü kazanmıştır.
Edebiyatçılar Derneği tarafından 2003 yılında Onur Ödülü’ne layık görülen Akçam, aynı zamanda yazar ve akademisyen Taner Akçam’ın babasıdır.
Dursun Akçam Kültür Evi, onun adını taşıyan ve Kars ve Ardahan’da bulunan bir kültür evidir.
HABERE YORUM KAT