1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Aleyna Ağgül'ün İntiharı.. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tartışmaları ve Müebbet!
Aleyna Ağgül'ün İntiharı.. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tartışmaları ve Müebbet!

Aleyna Ağgül'ün İntiharı.. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tartışmaları ve Müebbet!

Iğdır’da, 17 yaşındaki Aleyna Ağgül’ü intihara sürüklediği iddia edilen işadamı Gökhan Argın için Yargıtay müebbet hapis cezasını onadı.

A+A-

Iğdır’da, 3 yıl önce 17 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün intiharına neden olduğu iddia edilen işadamı Gökhan Argın için Yargıtay’ın müebbet hapis cezası onandı. 

Toplumsal hafızada derin izler bırakan trajik olay, Aleyna’nın bıraktığı intihar notu ile toplumsal bir infiale yol açmıştı.

Iğdır’da, 17 yaşındaki Aleyna Ağgül’ü intihara sürüklediği iddia edilen işadamı Gökhan Argın için Yargıtay müebbet hapis cezasını onadı.

ALEYNA'YI ÖLÜME SÜRÜKLEYEN GÖKHAN ARGIN’A MÜEBBET CEZASI ONANDI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Aleyna Ağgül’ün cansız bedeni, 30 Eylül 2021 tarihinde Iğdır’daki apartmanının önünde bulunmuştu. 

Olayın ardından tutuklanan Gökhan Argın’a, Erzurum Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından "Cebir ve tehdit kullanarak intihara yönlendirme" suçundan müebbet, "Kasten yaralama" ve "Şantaj" suçlarından ise toplamda 2 yıl 4 ay hapis ve 10 bin lira para cezası verilmişti.

YARGITAY'DAN ONAY GELDİ

Avukatların yaptığı itirazlar, Erzurum Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından reddedilmesinin ardından dava dosyası Yargıtay’a taşındı. 

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, verilen cezayı oy çokluğuyla onaylayarak, Gökhan Argın’ın müebbet cezasını kesinleştirmiş oldu.

ALEYNA AĞGÜL'ÜN TRAJİK NOTU

Aleyna, intihar etmeden önce bıraktığı notta "Ölümümün tek sebebi Gökhan Argın’dır. Gökhan bir tecavüzcü" ifadelerine yer vermişti. 

Aleyna, intihar etmeden önce "Ölümümün tek sebebi Gökhan Argın’dır. Gökhan bir tecavüzcü" yazılı bir not bırakarak yaşadığı apartmandan atlayarak hayatına son vermişti. 

Bu not, olayın üzerinde köklü bir etki yarattı ve Aleyna’nın ölümünün ardından kadın hakları savunucuları tarafından çokça dile getirilen bir mesele haline geldi.

TOPLUMSAL ETKİLER VE FARKINDALIK

Aleyna Ağgül’ün intiharı, yalnızca bireysel bir trajedi değil, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında daha geniş bir tartışma başlattı. 

Bu trajik olay, kadınların maruz kaldığı şiddet, istismar ve cinsiyet temelli sorunlara daha fazla dikkat çekilmesine vesile oldu. 

Bu olay, birçok sivil toplum kuruluşunun, gençlerin düşkünlüğü, şiddet ve istismar konularında farkındalık yaratma çabalarını artırdı.

Gökhan Argın’ın cezasının onanması, adalet arayışındaki pek çok insan için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.