1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. YSK'nın Yeni Başkanı Belli Oldu
AK Parti'de Yeni İl Başkanlığı Atamaları.. 7 İl Başkanı Görevden Alındı!

AK Parti'de Yeni İl Başkanlığı Atamaları.. 7 İl Başkanı Görevden Alındı!

AK Parti'nin Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, Antep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak'taki il başkanları görevden alındı ve yerine yeni atamalar gerçekleştirildi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı illerdeki AK Parti il başkanlarını değiştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti), Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, Antep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak'taki il başkanları görevden alındı ve yerine yeni atamalar gerçekleştirildi.

AK PARTİ'NİN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Teşkilat Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Erdoğan tarafından gerçekleştirilen atamaların detayları paylaşıldı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, Adıyaman İl Başkanlığı'na Faruk Bülent Kablan, Afyonkarahisar İl Başkanlığı'na Turgay Şahin, Erzincan İl Başkanlığı'na Alpay Kabadayı, Antep İl Başkanlığı'na Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Kastamonu İl Başkanlığı'na Ahmet Sevgilioğlu, Osmaniye İl Başkanlığı'na Mehmet Sadi Binboğa ve Zonguldak İl Başkanlığı'na Mustafa Çağlayan atandı.

ATAMA KARARININ ARKASINDA YATAN NEDENLER

Yapılan değişikliklerin, dün gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Parti içi dinamiklerin ve bölgesel ihtiyaçların göz önünde bulundurularak alınan bu kararlar, AK Parti'nin yerel yapılanmasına yeni bir soluk getirmesi ve parti içi yenilenmeyi desteklemeyi amaçladığı kaydedildi.

Atanan yeni il başkanlarının, bölgelerindeki siyasi ve sosyal dinamikleri daha iyi okuyarak parti tabanına daha etkin bir şekilde ulaşması hedefleniyor.

Bu değişiklikler, AK Parti'nin geleceğe yönelik vizyon ve stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.