1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehir Merkezinde Kepçeyle Define Aradı
Adaletin Terazisi.. Selahattin Demirtaş'a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!

Adaletin Terazisi.. Selahattin Demirtaş'a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015-2016 yılları arasında yaptığı konuşmalar nedeniyle toplamda 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015-2016 yılları arasında yaptığı konuşmalar nedeniyle toplamda 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 2015-2016 yılları arasında yaptığı konuşmalar gerekçesiyle toplam 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 2015-2016 yılları arasından yaptığı konuşmalardan dolayı yargılandığı davada karar çıktı.

Bu dava, Türkiye’nin siyasi atmosferinin ve hukuk sisteminin dinamiklerini gözler önüne sererken, Demirtaş’ın ceza almasına neden olan konulara dair detaylar merakla bekleniyordu.

MAHKEME SÜRECİ VE GÖRÜŞME DETAYLARI

Demirtaş, Mersin 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşma esnasında savcılık, Demirtaş’ın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı” ve “Halkın farklı sosyal sınıf, ırk, din veya mezhep özelliklerine sahip gruplarını birbirine karşı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” yönündeki suçlamalarını yineledi.

CEZADA İNDRİM VE ERTELEME YOK

Mahkeme, Demirtaş’a TCK'nın 301. maddesi kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılamak” suçlamasından 1 yıl 6 ay ve TCK'nın 216. maddesi kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasından da 1 yıl 6 ay ceza verdi. İlk başta toplamda 3 yıl hapis cezası öngörülürken, mahkeme takdiri indirim hakkını kullanarak her iki cezanın süresini ayrı ayrı 1 yıl 3 aya düşürerek, toplam cezayı 2 yıl 6 ay olarak belirledi.

Mahkeme, Demirtaş’a verilen cezada herhangi bir erteleme yapmadı. Bu durum, siyasi ve hukuki tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.