1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Tarla Cinayetinin Şüphelisini Özel Ekip Yakaladı
Adalet Geç de Olsa Tecelli Etti.. Mukaddes Kubilay Tahliye Edildi! 

Adalet Geç de Olsa Tecelli Etti.. Mukaddes Kubilay Tahliye Edildi! 

2016 yılında tutuklanan ve uzun süredir cezaevinde bulunan Ağrı’nın eski Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, tahliye edildi.

A+A-

2016 yılında tutuklanan ve uzun süredir cezaevinde bulunan Ağrı’nın eski Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, tahliye edildi.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen Kubilay’ın serbest bırakılması, ailesi ve siyasi çevreler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Belediye Eşbaşkanı iken tutuklanan Mukaddes Kubilay, bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tahliye oldu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kubilay’ın tahliyesinde, ailesinin yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, DEM Parti Ankara İl Örgütü ve çok sayıda partili yer aldı.

TAHLİYEDEKİ HAKSIZLIK VURGUSU

Mukaddes Kubilay, tahliye olmasına rağmen, hala adaletsizliklerin devam ettiğini belirtti. 

mukaddes-kubilay.jpeg

30 yıldır tutuklu olan 9 arkadaşının her altı ayda bir ertelenen tahliyelerine dikkat çekerek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

MUKADDES KUBİLAY

1999’da Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine belediye başkanı seçilen Mukaddes Kubilay, 2004 ve 2009 yıllarında da başkanlık görevini sürdürdü. 

2014 seçimlerinde ise Ağrı Belediye Başkanlığı görevini Sırrı Sakık ile paylaştı.

Kubilay, daha önce ifade vermeye gittiği halde, 2016’da evine düzenlenen baskında gözaltına alındı ve tutuklandı. 

“Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla yargılandığı dava sonucunda hapis cezasına çarptırılan Kubilay'ın bu cezaları üst mahkemeler tarafından da onaylandı.

Mukaddes Kubilay’ın tahliyesinin, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından birden fazla kez engellendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.