1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AYM'nin Can Atalay Kararı.. Vekillik Düşürülmesi Yok Hükmünde!
Adalet Arayışı.. Tuğrul Türkeş'ten 'Gezi Parkı Davası' Hükümlülerine Ziyaret!

Adalet Arayışı.. Tuğrul Türkeş'ten 'Gezi Parkı Davası' Hükümlülerine Ziyaret!

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı Davası’nda hüküm giymiş olan Osman Kavala ve Can Atalay gibi isimleri ziyaret ettiğini duyurdu.

A+A-

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı Davası’nda hüküm giymiş olan Osman Kavala ve Can Atalay gibi isimleri ziyaret ettiğini duyurdu.

Bu ziyaret, türüyle dikkat çeken bir siyasi gelişme olarak öne çıkarken, Türkeş’in yaptığı açıklamalar da merak uyandırdı.

TUĞRUL TÜRKEŞ'TEN GEZİ PARKI DAVASI HÜKÜMLÜLERİNE ZİYARET

Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Türkeş ziyareti gerçekleştirdiği tarihleri ve hangi cezaevlerinde gerçekleştiğini detaylandırdı.

Türkeş, "Daha önceden yapmak arzusunu belirttiğimiz ve yapılacağına ilişkin duyurusunu ilan ettiğimiz Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay'ın ziyaretleri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda; Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden'in ziyaretleri ise Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 31.07.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir" şeklinde bilgiler verdi.

TEŞEKKÜR MESAJI

Açıklamalarında ayrıca, kendisine destek olan isimlere teşekkür eden Türkeş, "Bu süreçte yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç ve Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Ramazan Can'a teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

SÜREÇTE GECİKMELER

Türkeş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı olarak da bu ziyaretleri gerçekleştirmek istediğini belirtti. 19 Temmuz tarihindeki Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuruya gelen cevabın gecikmesini "sümen altı" edilme girişimi olarak nitelendirdi.

tugrul-turkes.jpg

KİŞİSEL BİR DOKUNUŞ

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu olan Tuğrul Türkeş, ziyaret talebini açıklarken, kişisel geçmişine de vurgu yaptı. "Ben hayatının yedi yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum" sözleriyle, ziyaretinin sadece siyasi bir hamle olmadığını, duygusal bir bağlılık da taşıdığını belirtti.

Türkiye siyasetinde adalet ve insan hakları konularının hangi açıdan ele alındığını bir şekilde yansıtan bu durum; Tuğrul Türkeş’in Gezi Parkı Davası hükümlülerini ziyareti, siyasi ve sosyal tartışmaların merkezinde duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.