1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Minbic Kent Merkezinin Yüzde 90’ı IŞİD’den Kurtarıldı
AB'den Tarihi Adım.. Ermenistan ile Vize Serbestisi Görüşmeleri Başlıyor! 

AB'den Tarihi Adım.. Ermenistan ile Vize Serbestisi Görüşmeleri Başlıyor! 

Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ile vize serbestisi konusunda görüşmeleri başlatma kararı aldığını duyurdu. 

A+A-

Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ile vize serbestisi konusunda görüşmeleri başlatma kararı aldığını duyurdu. 

Bu karar, AB Konseyi tarafından yapılan resmi bir açıklama ile kamuoyuna iletildi. 

Avrupa Birliği (AB), Ermenistan ile vize serbestisi görüşmelerini başlatma kararı, AB Konseyi tarafından yapılan resmi bir açıklamaya dayandırıldı.

AB, ERMENİSTAN İLE VİZE SERBESTİSİ GÖRÜŞMELERİNE BAŞLIYOR

AB Konseyi’nin yazılı açıklamasında, Ermenistan ile vize serbestisi görüşmelerinin başlatılması kararının "memnuniyetle" karşılandığı belirtildi. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; AB Konseyi, Ermenistan ile vize serbestisi görüşmelerinin başlatılması kararından duyulan memnuniyeti dile getirirken, vize serbestisi uygulamasının, belirlenen kriterlerin eksiksiz yerine getirilmesi şartına bağlı olacağını vurguladı. 

Ayrıca, bu kriterlerin belirlenmesi ve değerlendirilmesinden AB Konseyi ve üye ülkelerin sorumlu olacağı ifade edildi.

ERMENİSTAN'DAN TARİHİ YORUM

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, kararın ardından X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, bu gelişmeden duyduğu mutluluğu dile getirerek, AB ve üye ülkelerin dışişleri bakanlarına teşekkür etti. 

Mirzoyan, bu adımı "tarihi" bir fırsat olarak nitelendirerek, "Bu, Ermenistan ve AB arasında ortak değerler ve ilkeler temelinde derinleşen ortaklıkta çok önemli bir kilometre taşıdır." ifadesini kullandı.

Görüşmelerin sonuçlandırılmasının birkaç yılı bulabileceği öngörülen vize serbestisinin, Ermenistan vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ndeki ülkelere vizesiz seyahat etmelerine imkan tanıyacağı belirtildi.

ERMENİSTAN ORDUSUNA 10 MİLYON EURO YARDIM

AB Konseyi, Ermenistan ordusuna yönelik 10 milyon euro tutarında yardım yapma kararı da aldı. Bu yardım, ülkenin savunma kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

STRATEJİK DEĞİŞİM 

Ermenistan, son aylarda müttefiki Rusya ile ilişkilerinin hızla bozulduğu bir dönemde, Batılı ülkelerle daha sağlam bağlar kurmaya çalışyor. Vize serbestisi ve askeri yardımlar, bu stratejik değişimin önemli parçalarını teşkil ediyor. Bu gelişmeler, Ermenistan’ın uluslararası konjonktürdeki yerini yeniden şekillendirmeyi amaçladığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.