1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Heyecan Dolu Maç.. Euro 2024’te Türkiye-Çekya ile Karşılaşacak!
Heyecan Dolu Maç.. Euro 2024’te Türkiye-Çekya ile Karşılaşacak!

Heyecan Dolu Maç.. Euro 2024’te Türkiye-Çekya ile Karşılaşacak!

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, F Grubu’nun son maçında Çekya ile karşı karşıya gelecek.

A+A-

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımı, F Grubu’nun son maçında Çekya ile karşı karşıya gelecek.

Yarın TSİ 22.00’de Hamburg’daki Volkspark Stadyumu’nda gerçekleşecek bu kritik mücadelede milliler, grup sıralamasını belirlemek için sahada olacak.

GRUPTAN ÇIKMA İHTİMALLERİ

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; A Milli Futbol Takımı Çekya’yı mağlup eder veya berabere kalırsa, grubu 2. sırada tamamlayacak ve D Grubu’nu ilk sırada bitiren ülke ile eşleşecek.

Ancak yenilmesi durumunda, alacağı sonuca göre 3. olarak gruptan çıkabilir. Bu durumda B veya C Grubu’nu lider tamamlayan ülkelerden biriyle karşılaşacak.

milli-takim.jpeg

TARİH BOYUNCA 11 RANDEVU 

Türkiye ile Çekya, bugüne kadar 7’si özel, 4’ü resmi olmak üzere toplamda 11 kez karşı karşıya geldi.

Bu müsabakalarda milliler 5 galibiyet elde ederken, Çekya da 5 kez kazandı ve 1 maç berabere sonuçlandı. Milliler, bu maçlarda 15 gol atarken, kalesinde 21 gol gördü.

Son olarak 19 Kasım 2022’de 
Gaziantep’te oynanan maçta Türkiye, Çekya’yı 2-1 mağlup etti.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'DA 2 KEZ KARŞILAŞTILAR

İki ülke, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bugüne kadar 2 kez karşı karşıya geldi.

2008 ve 2016 yıllarındaki turnuvalarda milliler galip geldi. 2008’deki mücadelede Türkiye, 2-0 geriye düşmesine rağmen 75. dakikadan sonra bulduğu 3 golle maçı kazandı ve gruptan çıktı.

MİLLİ TAKIMIN 629'UNCU MAÇO

A Milli Futbol Takımı, Çekya karşılaşmasıyla tarihindeki 629. maçına çıkacak. 

Bu süreçte milliler, 344 resmi ve 284 özel maçta 243 galibiyet elde etti. 237 mağlubiyet ve 148 beraberlikle toplamda 628 karşılaşmada mücadele etti. 

Türkiye, oynadığı maçlarda 856 gol atarken, kalesinde 901 gol gördü.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 5’i resmi, 5’i özel olmak üzere toplamda 8 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, 4 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

EKSİKLER VE CEZALAR

Çekya maçında Abdülkerim Bardakcı sarı kart cezası nedeniyle oynayamayacak. Orkun Kökçü’nün ayak bileğinde travma, Mert Günok’un dizinde ağrı olduğu için oynamaları beklenmiyor. İrfan Can Kahveci ise takımla çalışmalara başladı ve maç kadrosunda yer alacak. Hakan Çalhanoğlu, Zeki Çelik ve Samet Akaydin ise sarı kart sınırında bulunuyor.

HAKEMLER

Türkiye - Çekya mücadelesini Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetecek. 

Kovacs’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Norveç Futbol Federasyonu’ndan Espen Eskas olacak. 

Müsabakada Polonya Futbol Federasyonu’ndan Tomasz Kwiatkowski ise VAR olarak görev yapacak.

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 kadrosu şöyle:
    •    KaleciAltay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır
    •    Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu
    •    Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökcü, Salih Özcan
    •    Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler