1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Lig Başlıyor.. Kars 36 Spor, Karadeniz’in Sert Rakipleriyle Mücadele Edecek! 
90 Yılın Tanıklığıyla Özdeşleşen Sorunlar.. Kadın Soyadı ve Adalet!

90 Yılın Tanıklığıyla Özdeşleşen Sorunlar.. Kadın Soyadı ve Adalet!

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Adalet Komisyonu'nda kadının soyadı düzenlemesi hakkında 90 yıl öncesine ait tutanakları okuyarak dikkat çekti. 

A+A-

Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Adalet Komisyonu'nda kadının soyadı düzenlemesi hakkında 90 yıl öncesine ait tutanakları okuyarak dikkat çekti. 

Alp, "90 yıldır kendini tekrar eden sorunları tartışıyoruz" diyerek, "Toplumda çözüm bekleyen uzun süredir devam eden sorunlara artık çözüm getirmemiz gerekiyor. Bu, sadece bir hükümet ya da muhalefet meselesi değil, bir ülke meselesi" dedi. 

ADALET KOMİSYONU'NDA 9. YARGI PAKETİ KABUL EDİLDİ 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda 39 maddelik 9. Yargı Paketi kabul edilerek, Meclis Genel Kurulu'na sunuldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Alp, 1934 yılına ait bir meclis oturumunun tutanaklarını komisyon toplantısında okuyarak, o dönemde de benzer sorunların konuşulduğunu dile getirdi. 

"90 YILDIR DEVAM EDEN SORUNLARLA BAŞA ÇIKMALIYIZ" 

CHP'li Alp, günümüzde de benzer konuların tartışıldığı 9. Yargı Paketi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Bir ülke nasıl olur da 90 yıl boyunca aynı sorunları konuşmaya devam eder? Bu ülkenin sorunlarına çözüm getirmek zorundayız. Bu sorunlar sadece siyasi partilerin değil, tüm ülkenin sorunudur ve çözüme kavuşturulmalıdır." dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.