10 Ocak ‘Dayanışma ve Mücadele’ Günüdür
Basın meslek örgütleri, “Çalışan Gazeteciler Günü” için yaptığı açıklamada işsiz kalan gazetecilere, cezaevindeki gazetecilere ve kapatılan yayın organlarına dikkat çekti.
Basın meslek örgütleri, “Çalışan Gazeteciler Günü” için yaptığı açıklamada işsiz kalan gazetecilere, cezaevindeki gazetecilere ve kapatılan yayın organlarına dikkat çekti.
Basın meslek örgütleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne dair açıklamalar yaptı.
PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bu iktidar döneminde yüzlerce yayın organının kapatıldığına, 11 bini aşkın gazetecinin işsiz kaldığına, 1000’e yakın gazetecinin cezaevine girip çıktığına, 43 gazetecinin ise hâlâ cezaevinde olduğuna dikkat çekerek “İçinde bulunduğumuz korku ikliminde tablo karanlık olsa bile basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kalktığı, gazetecilerin özgür kaldığı, haberin ve gazeteciliğin suç olarak görülmediği günlerde gazetecilik yapma umudumuzu koruyoruz” ifadelerine yer verdi.
TEK ADAM YÖNETİMİ
Basın Konseyi “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, son yıllarda giderek artan baskı ve susturma gayretleri içinde anıyoruz” diyerek bir açıklama yayımladı.
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, “Kuvvetler ayrılığına son veren ‘tek adam’ yönetimi, iktidarını sürdürebilmenin yollarından birini de ‘tek sesli’ medya düzeni kurmakta buldu. Medyanın yüzde 95’ini tam kontrolüne alıp fonlayan iktidar, elindeki kamu gücünü ‘muhalif’ medyayı susturmak için 2022 yılında da hoyratça kullandı” ifadelerine yer verdi.
GAZETECİLİKTE ISRAR EDENLER
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 62 yıl sonra medya çalışanlarının sefalet ücretlerine mahkum edildiğini ve haklarının bir bir elinden alındığını belirterek “Tek adam rejiminin siyasi baskılarıyla gazetecilik mesleği bitirilmek isteniyor” dedi.
TGS açıklamasında, tüm bu karanlık görünen tabloya rağmen gazetecilikte ısrar edenlerin, iş yerinde adil çalışma şartları ve ülkede demokrasi için mücadeleyi yükselttiğine dikkat çekti.
HABERE YORUM KAT