1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Fındık İhracatı 234,9 Bin Tona Ulaştı
1 Milyar Dolarlık Yatırım.. Çinli BYD, Türkiye'de Tesis Kuracak!

1 Milyar Dolarlık Yatırım.. Çinli BYD, Türkiye'de Tesis Kuracak!

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını duyurdu. 

A+A-

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını duyurdu. 

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Çinli BYD ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında 1 milyar dolar değerinde yatırım anlaşması imzalandığı duyuruldu.

BYD, TÜRKİYE'DE ÜRETİM TESİSİ VE AR-GE MERKEZİ KURACAK 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile imzalanan anlaşmaya göre BYD, Türkiye'de bir üretim tesisi ve mobilite teknolojilerine yönelik bir AR-GE merkezi kuracak.

YILLIK 150.000 ARAÇ ÜRETİM KAPASİTESİ

BYD'nin Türkiye'de kuracağı tesis, yılda 150.000 elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretecek. Tesisin 2026 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. 

5.000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

BYD'nin Türkiye yatırımı, ülkeye önemli bir ekonomik katkı sağlayacak. Proje, doğrudan 5.000 kişiye istihdam sağlayacak.

AVRUPA PAZARINA AÇILMA İMKANI

BYD'nin Türkiye yatırımı, Ankara'nın AB ile varolan serbest ticaret anlaşmaları sayesinde Avrupa pazarına daha kolay açılmasını sağlayacak. 

BYD'nin Türkiye'deki tesisi, Çin'deki tesislerinden sonra en yüksek üretim kapasitesine sahip tesis olacak.

ANLAŞMANIN TEMELLERİ ARALIK AYINDA ATILDI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD ile yapılan anlaşmanın temellerinin Aralık ayında gerçekleştirdikleri Çin ziyaretinde atıldığını belirtti. 

Anlaşma, İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda Bakan Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu arasında imzalandı. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum